Aproximativ 53,84% din totalul persoanelor care apelează la un medic ortodont, este reprezentat de copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani, se arată într-un studiu de piață, realizat de o clinică de specialitate.
Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 si 11 ani reprezintă 40,63%, din care 56,71% sunt de sex feminin, iar cei cu vârsta între 11 și 16 ani dețin un procentaj de 13,21%, din care 60,63% sunt de sex feminin. Această tendință derivă din faptul că educația ortodontică nu este la cote foarte inalte, percepția generală fiind aceea că problemele ortodontice pot fi rezolvate numai în perioada în care au erupt toţi dinţii permanenţi, ceea ce este fals.
Perioada de creștere reprezintă faza în care copilul poate fi tratat din punct de vedere ortopedic, adică se poate lucra pe creștere atunci când există un decalaj de creștere la nivelul oaselor feței. Așadar, nu se merge pe corecție dentară, ci pe poziția oaselor unul faţă de celalalt şi faţă de craniu, cât şi crearea de spaţiu necesar erupţiei dinţilor permanenţi.
Citeşte mai mult pe www.rtv.net
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!