Shop
Ultimele 100 de articole

Luna Plina. Semnificatii astronomice si astrologice. Superstitii de Luna plina

21 august 2021, , Vizualizări:
luna plina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - moon-4814554_1920

Camerele de urgenta sunt mai pline

Multi medici de la camerele de urgenta din spitale cred ca Luna plina are un anumit efect asupra pacientilor ce vin precum si asupra aparitia noilor raniri sau accidentari aparute. Desi este greu de gasit o corelare concreta, s-a presupus ca frumusetea Lunii pline ii face pe oameni sa vrea sa isi lase casele si sa iasa in strada, ajungand in situatii mai precare decat daca stateau in casa uitandu-se la tv sau dormind.

Rata criminalitatii creste

Studii multiple au aratat ca rata crimelor este mai mare in timpul Lunii pline. Poate fi din cauza ca exista mai multa lumina naturala de la Luna iar criminalilor le este mai usor sa vada ce fac. Totusi, de unde sa stim daca forta gravitationala este cea care influenteaza creierele umane sa actioneze in moduri ciudate sau nu ? Doar constatam o evidenta.

Starile umane se schimba brusc

Cercetarile au aratat faptul ca gravitatia Lunii este responsabila si cu amestecul emotiilor noastre. Persoanele instabile sau cele anxioase ori depresive au dificultati cand Luna este plina.

Recuperarea se accelereaza

Un studiu a aratat ca pacientii ce au trecut printr-o operatie cardiaca s-au recuperat mai repede cand operatia a avut loc in preajma Lunii pline si au avut o rata mai mare de supravietuiri.  In acest studiu, pacientii acestia au putut parasi spitalul cu patru zile mai devreme decat cei care au fost operati in alte faze ale Lunii.

Predatorii sunt mai putin activi

Din cauza luminii naturale mult crescute pe durata noptilor cu Luna plina, animalele de prada tind sa isi diminueze activitatea in aceasta perioada. Drept reactie, predatorii nici nu au asa de mult de pradat, deci este un alt motiv pentru care sunt mai calmi. Acest lucru suna surprinzator, tinand cont cat folclor exista despre varcolacii pusi pe vanat sub Luna plina!

Documentare: mysticalraven.com ; werewolves.com ; space.com, astrobutterfly.com

Imagine de Susan Cipriano de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.