Limbajul trupului # 4: Privire de jur împrejur
– Persoana din faţa ta vrea să plece;
– Sau se gândeşte la altceva;
– Interlocutorul este plictisit fie de situaţie fie de conversaţie;
– Dacă în timp ce vorbeşti persoana de conversaţie îşi ţine picioarele sub scaun, îţi spune că este plin de ardoare şi abia aşteaptă să treacă la lucru.
– În cazul în care se loveşte uşor peste bărbie în timp ce tu îi faci o propunere, mesajul este clar: îţi evaluează spusele.
Limbajul trupului # 5: Oglindirea
De obicei aceasta apare atunci când două persoane se înţeleg foarte bine şi fiecare copiează limbajul trupului celuilalt, într-un mod subtil. Iată ce se oglindeşte:
– Respiraţia;
– Gesturi;
– Mişcările ochilor;
– Mişcările trunchiului;
– Poziţia picioarelor;
– Tiparele de vorbire;
– Mişcările braţelor;
– Energie emotivă: încântare, relaxare.
În cazul în care practici oglindirea cu o persoană, cheia este să faci totul într-un mod subtil. Există un anume ritm al procesului pe care o sa-l deprinzi odată cu experienţa.
Limbajul trupului # 6: Mesaje înşelătoare
– Un oftat pufăit. De obicei bărbaţii fac aşa atunci când se simt atraşi de o femeie;
– A încuviinţa din cap – În cazul în care, ocazional interlocutorul încuviinţează din cap îi transmite vorbitorului un mesaj pozitiv. Indică faptul că îl ascultă şi este interesat de ceea ce spune;
– Prea multe încuviinţări – Nici acum mai mult nu înseamnă mai bine. De fapt, vorbitorul trebuie să fie atent întrucât ascultătorul şi-a pierdut interesul şi s-a plictisit;
– Loveşte aerul cu mâna ca şi cum l-ar tăia – Este un mod agresiv de a transmite că nu este de acord cu interlocutorul;
– Spaţiul personal – Respectarea spaţiului personal al unei persoane este crucial când este vorba despre câştigarea încrederii. Rămâni la cel puţin 1 braţ distanţă de cel/cea cu care vorbeşti.
Citeste continuarea: 1 2