Clasa a IX-a va rămâne la liceu, fără a mai fi transferată la gimnaziu, aşa cum prevede Legea Educaţiei concepută de fostul ministru, Daniel Funeriu. Prin mai multe amendamente aduse la Ordonanţa emisă de Guvern în luna decembrie, Ministerul Educaţiei a adus, marţi, mai multe modificări ale cadrului legal, printre care figurează eliminarea evaluării transdisciplinare la clasa a VIII-a şi a termenului pentru studii superioare impus învăţătorilor şi educatorilor.
Guvernul trece la modificări-fulger ale Legii Educaţiei. După ce, în decembrie, a emis o ordonanţă prin care a schimbat legea-cadru în mai multe puncte esenţiale, Ministerul Educaţiei vine cu noi modificări impuse chiar prin amendarea OUG-ului aflat în vigoare.
O altă modificare esenţială este eliminarea probei transdisciplinare pentru elevii de clasa a VIII-a, prevedere-cheie a actualei Legi a Educaţiei. Potrivit noii prevederi, votate , marţi, în comisie, evaluarea prin care vor trece elevii clasei a VIII-a va cuprinde trei probe scrise: la limba română, la matematică şi la o limbă străină şi o probă practică de calculator, susţinută de elevi în timpul anului şcolar, scrie RTV.NET.
Cea mai importantă propunere adoptată marţi în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor este rămânerea clasei IX-a la liceu, eliminându-se prevederea din Legea Educaţiei conform căreia aceasta urma să treacă la învăţământul gimnazial începând cu anul 2016.
O altă modificare esenţială este eliminarea probei transdisciplinare pentru elevii de clasa a VIII-a, prevedere-cheie a actualei Legi a Educaţiei. Potrivit noii prevederi, votate , marţi, în comisie, evaluarea prin care vor trece elevii clasei a VIII-a va cuprinde trei probe scrise: la limba română, la matematică şi la o limbă străină şi o probă practică de calculator, susţinută de elevi în timpul anului şcolar.
Află mai multe schimbări care au fost aduse Legii Educaţiei pe RTV.NET.