Shop
Ultimele 100 de articole

Las Médulas, muntele de aur al Spaniei. Cum arată zona din care romanii au luat peste 5000 de kilograme de aur? Și ce traseu să faci dacă ajungi aici

13 septembrie 2021, , Vizualizări:
Las Médulas - SFATULPARINTILOR.RO - WIKIPEDIA - Panorámica_de_Las_Médulas

Nu există #vanLIFEînSpania fără să faci un mic traseu pe munte. Chiar dacă noi am ajuns aici în plină vară, iar temperaturile sunt destul de ridicate, am vrut neapărat să vedem Las Médulas. Un munte pe care romanii l-au cucerit în timpul Împăratul Augustus și din care au luat nu mai puțin de 5.000 de kilograme de aur. 

Romanii au adus aici două lucruri bune: un sistem ingenios de exploatare a zonei, numit „ruina montium”, precum și construirea minei la care lucrau toți oamenii din zonă. Spre deosebire de alte locuri pe care le-au cucerit, aici romanii nu i-au transformat pe asturieni în sclavi, ci în mineri. 

Las Médulas este o zonă absolut impresionantă.

Munții argiloși acoperiți de castani sunt extrem de fotogenici, indiferent de anotimpul în care ajungi aici, dar cred că vara și toamna sunt absolut superbi. 

Pentru a descoperi zona și a face un traseu de câteva ore este suficient să-ți aloci o zi pentru Las Médulas. Există mai multe locuri de cazare, atât în oraș, cât și în localitățile din zonă. Cum noi suntem în această călătorie în #KUFvan, am găsit o parcare la câteva minute distanță. În Spania găsești foarte ușor parcări gratuite, special destinate caravanelor și vanurilor, tot ce trebuie să faci este să cauți pe Google Maps – apartamento para caravanas. 

Dar cum s-a format zona Las Médulas? Ce să faci aici? Și cum arată munții argiloși în timpul verii?

Află răspunsul la toate aceste întrebări pe LIFE.ro!

AuthorRafael Ibáñez Fernández

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.