Un caz șocant a devenit principalul subiect de discuție în mass-media. Un copil de doar 3 ani din Pantelimon a murit după ce a mâncat o shaorma împreună cu părinții săi. Aceștia cumpăraseră pentru cină o shaorma, iar starea acestora a început să se agraveze noaptea, imediat după consumarea acesteia. Toți membrii familiei prezentau simptome de toxiinfecție, însă doar copilul părea că se află într-o stare gravă.
După ce au chemat de mai multe ori ambulanța, părinții și copilul au ajuns la spital, însă era prea târziu. Copilul suferise deja un stop cardiac, iar cel de-al doilea i-a fost fatal. Deși încă se fac cercetări amănunțite legate de ceea ce a dus la acest deces, se pare că shaorma mâncată în acea seară rămâne cauza principală a acestei tragedii. ANPC avertizează că, atunci când cumpărăm shaorma, trebuie să fim atenți la multe lucruri și reguli de igienă. Află mai jos despre ce este vorba!
Ține cont de aceste reguli când cumperi shaorma
Principalul lucru de care trebuie să ții cont atunci când cumperi shaorma este echipamentul celui care o prepară. Acesta trebuie să aibă uniforma specifică (halat), bonetă în cap, dar și mănuși. Mănușile de unică folosință sunt foarte importante, deoarece pot împiedica răspândirea microbilor de pe mâinile celui care prepară shaorma. Iată care sunt celelalte lucruri de care să ții cont, conform anpc.gov.ro:
– atunci când shaorma conține carne sau carne tocată, trebuie să te uiți cu atenție la aspectul acesteia. Carnea mai închisă la culoare sau care are o textură anormală poate fi veche și din acest motiv nu trebuie consumată;
Citeste mai mult pe DivaHair.ro
Acum sunt citite aceste articole
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!