Inscriere clasa pregatitoare 2022. Ce trebuie sa stie parintii! Calendarul pentru anul scolar 2022-2023 - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Inscriere clasa pregatitoare 2022. Ce trebuie sa stie parintii! Calendarul pentru anul scolar 2022-2023

Inscriere clasa pregatitoare 2022

Inscriere clasa pregatitoare 2022: Conditii de departajare

Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta scoala. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

Criteriile generale de departajare sunt:

  • a). existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului
  • b). existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti (este asimilat acestei situatii cazul copilului care provine de la o casa de copii/centru de plasament/plasament familial)
  • c). existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte
  • d). existenta unui frate/a unei surori inmatriculate in scoala respectiva

Repartizarea copiilor se face in ordine descrescatoare a numarului de criterii generale cumulate de catre fiecare copil: se repartizeaza la inceput copiii care indeplinesc 3 criterii, apoi 2 si, in final, copiii care indeplinesc un criteriu. In cazul in care mai multi copii indeplinesc un criteriu, ordinea de prioritate a criteriilor este de la a) la d).

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare scoala si se aplica daca sunt mai multi copii inscrisi decat locuri libere, dupa ce criteriile generale au fost aplicate.

Exceptie la ordinea de aplicare a criteriilor generale si specifice pot face scolile cu predare in limba unei minoritati nationale, daca stabilesc printre criteriile specifice cunoasterea limbii de predare; in acest caz, criteriul cunoasterii limbii de predare poate fi aplicat inaintea criteriilor generale. 

Inscriere clasa pregatitoare 2022 – Acte necesare

Pentru inscrierea copiilor la scoala este necesara cererea-tip care se completeaza online sau la secretariatul scolii la care parintele doreste sa-si inscrie copilul.

Dupa validarea cererii parintii vor mai depune la secretariatul scolii:

– actul de identitate al parintelui care face inscrierea – fotocopie si original

– certificatul de nastere al copilului – fotocopie si original

– recomandarea de la gradinita

– avizul medicului de familie

– vaccinarile de la medicul de familie.  

Daca inscrierea se face la alta scoala decat scoala de circumscriptie este nevoie si de:  

– copie dupa documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/03/2022