Shop
Ultimele 100 de articole

Inregistrare apel. Cum sa inregistrezi o convorbire telefonica

14 octombrie 2021, , Vizualizări:
inregistrare apel - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - smartphone-1894723_1920

Este important sa stii ce trebuie sa faci pentru inregistrare apel, mai ales daca urmeaza sa te sune o persoana importanta si iti doresti sa reasculti conversatia mai tarziu. Este bine de stiut ca poti face inregistrare apel si atunci cand suni si cand esti sunat, daca ai un telefon cu Android si ti-ai instalat aplicatia potrivita.

Chiar daca telefoanele pe Android nu sunt prevazute din fabrica cu optiune de inregistrare a vocii exista alte solutii pentru inregistrare apel. Poti folosi reportofon extern ori, si mai bine, putem face o inregistrare apel cu ajutorul Google Voice, desi serviciul poate fi utilizat doar pentru inregistrarea apelurilor primite. Exista, insa, aplicatii care permit inregistrare apel indiferent ca suni sau esti sunat.

Citeste si: 7 gadget-uri care ne-au schimbat viaţa

Insa, inainte de a inregistra pe cineva ar trebuie sa stii ca potrivit codului penal:

„Atingerea adusa vietii private, fara drept, prin fotografierea, captarea sau inregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau inregistrarea audio a unei persoane aflate intr-o locuinta sau incapere ori dependinta tinand de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fara drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevazute in alin. (1), catre o alta persoana sau catre public, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”.

Tocmai de aceea este indicat sa-i ceri interlocutorului permisiunea de a-l inregistra.

Acestea fiind spuse, sa vedem care sunt cele mai bune optiuni pentru inregistrare apel.

Inregistrare apel: Google Voice

Cu Google Voice poti alege un numar de telefon de pe care vei fi sunat. Trebuie ca mai intai sa iti faci cont pe Google Voice si sa-ti setezi din cont optiunea de inregistrare apel. Intri pe Settings, apoi ajungi la “Incoming call options” si bifezi „enable call recording”.

Dupa ce ai raspuns la telefon, apasa tasta 4 pentru a inregistra apel. Un mesaj te va anunta ca apelul se inregistreaza, asa ca informeaza in prealabil pe interlocutor ca il inregistrezi. Pentru a incheia inregistrarea apasa din nou pe tasta 4.

Inregistrarea va fi salvata in inbox, de unde o poti asculta din nou sau o poti salva pe computer.

Google Voice stocheaza, proceseaza si administreaza istoricul apelurilor (inclusiv numarul de telefon al apelantului, numarul de telefon al persoanei apelate, data, ora si durata apelului), mesajele de intampinare pentru mesageria vocala, mesajele vocale, mesajele SMS (Short Message Service), conversatiile inregistrate si alte date asociate contului.

Folosind contul Google Voice, poti sterge istoricul apelurilor, mesajele de intampinare pentru mesageria vocala, mesajele vocale (continutul audio si/sau transcrierile), mesajele SMS (Short Message Service) si conversatiile inregistrate, desi istoricul apelurilor pentru apelurile facturabile poate fi in continuare vizibil in cont.

Te mai poate interesa: Blocare ecran. Top aplicatii de blocare a ecranului pentru sistemele Android

TapeACall

TapeACall oferit de TelTech Systems inregistreaza atat apelurile primite cat si cele facute de tine. Apoi poti asculta inregistrarile pe telefon, sau sa le pastrezi pe o platforma de cloud, sa le distribui via email sau social media.

Pentru a inregistra apelul pe care tu il initiezi, deschide TapeACall si tasteaza butonul Record. Pe ecranul mobilului vor aparea numerele din agenda si apoi il vei alege pe cel care te intereseaza. Apasa, Call pentru a suna la numarul care te intereseaza. In momentul in care ti s-a raspuns, apasa butonul Merge pentru a incepe inregistrarea.

Pentru apelurile primite, trebuie sa apesi tasta Record pentru a incepe inregistrarea. Apoi, apasa pe butonul Merge.

Aceasta aplicatie este contra cost. Versiunea gratis nu-ti permite decat inregistrarea a 60 de secunde din conversatie.

Call Recorder

Call Recorder de la Green Apple Studio este simplu de utilizat si poate inregistra automat toate apelurile. Odata deschisa aplicatia vei observa ca ti se ofera patru categorii in care sa iti tii inregistrarile, respectiv: All, Outgoing, Incoming si Important. Apasa pe Settings.

Aici poti bifa enable ori disable Call Recorder pentru a inregistra automat toate apelurile pe care le dau sau le primesti. Poti exclude un anumit numar pentru a nu fi inregistrat, sa setezi un pin cand deschizi aplicatia si multe altele.

Pentru a inregistra apelul pe care il faci, nu trebuie decat sa suni ca de obicei. In cazul in care esti sunat nu ai nimic de facut daca ai bifat optiunea inregistrare automata. Dupa ce s-a incheiat conversatia intra in Call Recorder. In sectiunea All vezi gasi toate apelurile primite sau date.

Aici poti alege o anume inregistrare pe care sa o asculti. O poti opri, pune pe pauza, merge inainte sau inapoi, te poti misca cum vrei in ea. Apelurile poti fi apoi etichetate drept importante, sterse sau distribuite pe email sau social media.

Aplicatia poate fi gratis (insa vine cu reclame in ea) sau cu bani (iar aceasta nu contine reclame).

Smart Call Recorder

Smart Call Recorder de la Neavo este o alta aplicatie care inregistreaza automat apelurile primite sau trimise. Intra in aplicatie si selecteaza Settings. De aici poti alege sa dai enable ori disable apelurile, sa optezi pentru a primi notificari cand se inregistreaza un apel etc.

Cand primesti sau trimiti un apel aplicatia porneste automat inregistrarea. Cand ai terminat convorbirea, deschide aplicatia. Vei gasi inregistrarea in una dintre sectiunile Incoming sau Outgoing. Poti alege sa asculti inregistrarea, sa o stergi sau sa o distribui via email sau social media. Aplicatia Smart Call Recorder este gratuita.

Sursa: pcmag.com

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.