„Indraznesc sa alaptez“, primul documentar despre revolutia romancelor care au reinvatat sa-si alapteze copiii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

„Indraznesc sa alaptez“, primul documentar despre revolutia romancelor care au reinvatat sa-si alapteze copiii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » „Indraznesc sa alaptez“, primul documentar despre revolutia romancelor care au reinvatat sa-si alapteze copiii
caravana_indraznesc

Proiectie nationala cu ocazia saptamanii mondiale a alaptarii: Baia Mare, Bacau, Bistrita, Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Oradea, Sf. Gheorghe, Sibiu, Suceava, Targoviste, Tg. Mures si Timisoara.

Intr-o Romanie in care numai 12% dintre bebelusi beneficiaza, in primele 6 luni de viata, de primul lor drept – alimentatia exclusiva cu lapte matern – mamele invata din nou sa-si hraneasca sugarii la san, asa cum recomanda UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Revolutia romancelor care indraznesc sa-si alapteze copiii a iscat controverse si a generat dezbateri incinse.

 

„Indraznesc sa alaptez“, o productie Irina Thiery, de la Lion Mentor Association, este primul documentar romanesc despre alaptare: incurajeaza tinerele mame sa se informeze, sa apeleze la consilieri in lactatie atunci cand intampina dificultati, sa nu recurga la alimentatie artificiala fara indicatie medicala clara si sa-si hraneasca bebelusii exclusiv la san in primele 6 luni de viata. Studiile recente arata ca nou-nascutii alaptati exclusiv, cel putin in prima jumatate de an de viata, prezinta riscuri mai scazute sa sufere de alergii, disfunctii digestive, diabet, boli cardiace sau cancer.

Demontam mituri, analizam optiunile si dezbatem drepturile femeii asa cum sunt ele intelese in sistemul sanitar romanesc.

Acest documentar isi propune sa informeze mamele si viitoarele mame despre drepturile copiiilor lor la nastere si nu in ultimul rand sa sensibilizeze populatia in ce priveste alaptarea, ca fiind firesc si natural “Indraznesc sa alaptez“, un documentar sustinut de dr. Ana Culcer, medic primar in neonatologie si pediatrie.

Sursa www.bebelu.ro

Data articol: 25/07/2014