Shop
Ultimele 100 de articole

In Canada se poate. Cazul baietelului roman care a apelat numarul de urgenta. „Politia a venit in 5 minute”

17 august 2019, , Vizualizări:
cazuri de urgenta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cazul dramatic de la Caracal a scos la lumina ineficienta serviciului 112 in astfel de situatii. Victima lui Gheorghe Dinca a sunat de trei ori la serviciul de Urgenta, dar a fost gasita abia dupa 19 ore.

Altfel stau lucrurile in Canada, de exemplu. O romanca stabalita acolo din anul 2007 a povestit o inatmplare care l-a avut protagonist pe fiul sau de 6 ani, care a sunat la 911.
„Acum trei ani, in 2016, am lasat copiii o ora in grija unei prietene. Cei mici au inceput sa se certe. Se certau pe telecomanda si baiatul cel mare a zis ca daca suna la 911 o aresteaza pe cea mica si el poate avea telecomanda. Baiatul a ridicat receptorul si a sunat la 911. Copilul avea 6 ani atunci. Nici nu stiu daca a apucat sa zica ceva, caci prietena i-a spus sa inchida telefonul. In mai putin de cinci minute, politia a venit la usa. Prietena s-a scuzat si le-a explicat situatia,” a povestit Iuliana Duna, consultant canadian de emigrare, acreditata de guvernul canadian, pentru Adevarul.

Copiii, invatati la gradinita sa sune la 911

Politistii nu s-au multumit, insa, cu acest rapsuns si au intrat in casa pentru a face verificari.

„Politistii au intrebat-o daca le permite sa intre in casa si sa verifice ca totul este un regula. Au vorbit cu copiii. Probabil ca, daca prietena mea se opunea, politistul n-ar mai fi asteptat sa dea procurorul mandat. Copilul nici macar nu a apucat sa zica «Alo!». De adresa – nici vorba – si politistii au avut o reactie extrem de rapida, asa este mereu. Si inca ceva: copiii sunt invatati de la gradinita sa sune la 911 daca nu sunt in siguranta. Cam asta e Canada, cu bune si rele,” a mai spus romanca.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.