Shop
Ultimele 100 de articole

Focar de meningită acută virală, determinat de un VIRUS periculos. Cum să te fereşti?

25 iunie 2012, , Vizualizări: 214
sfatulpariniltor.ro - virus periculos meningita virala

Numărul de cazuri de meningită acută virală din judeţul Suceava a ajuns la 79, dintre care 43 de pacienţi sunt internaţi în secţiile de boli infecţioase, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spunând că s-a înregistrat doar un singur caz grav, la o elevă de 14 ani.

 

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că focarul de meningită acută virală a fost determinat de un virus care circulă în judeţul Suceava, anume enterovirusul Coxsakie tip B2.

El a spus că în urma analizelor de laborator făcute pe probe recoltate de la pacienţi s-a stabilit că îmbolnăvirile au fost cauzate de acest tip de enterovirus nepoliomielitic, cu circulaţie „pur umană”. Abiţei a precizat că, în ultimele trei zile, s-au înregistrat alte 13 cazuri de meningită acută virală, numărul acestora ajungând la 79, din care 43 de pacienţi sunt internaţi în secţiile de boli infecţioase, iar alţi 23 au fost deja externaţi.

Circulaţia enterovirusului Coxsakie B2 este intensă, cu cazuri înregistrate în mozaic, nu întotdeauna legate direct, constatându-se că mai apar cazuri întârziate în focar„, a subliniat Abiţei. Directorul DSP Suceava a recomandat instituţiilor deconcentrate şi descentralizate să ia măsuri pentru asigurarea şi întărirea condiţiilor de igienă în aceste unităţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu