Shop
Ultimele 100 de articole

EVALUARE NATIONALA 2018 Matematica. Sfaturi importante pentru elevi

11 iunie 2018, , Vizualizări: ...
EVALUARE NATIONALA 2018 Matematica

EVALUARE NATIONALA 2018 matematica. Miercuri, 13 iunie, 2018, absolventii claselor a VIII-a vor sustine proba la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale.

Daca subiectele de la Evaluarea Nationala romana din 2017 nu i-au pus foarte mult in dificultate pe elevi, cele de la matematica nu au fost chiar atat de simple. Dovada, rezultatele de la Evaluarea Nationala 2017, unde 85,9% dintre elevi au obtinut note peste 5 la Evaluarea Nationala la romana. In schimb, la matematica, procentul a fost de 65,9%.

 

 

Afla aici ce subiect s-a dat la Limba romana si cum se rezolva!

 

EVALUARE NATIONALA 2018 Matematica. Subiectele de examen de la Evaluarea Nationala la matematica trebuie sa fie formulate clar, precis si sa respecte programa pentru Evaluarea Nationala. In privinta nivelului de dificultate s-a stabilit ca se vor elabora subiecte de nivel mediu care sa permita rezolvarea in 120 de minute.

 

Afla detalii despre Calendarul Evaluare Nationala 2018 aici.

 

EVALUARE NATIONALA 2018 Matematica. Reguli de examen

Examenul de Evaluare Nationala 2018 Matematica incepe miercuri, 13 iunie 2018, la ora 9:00. Atunci se deschid plicurile sigilate in care se afla subiectele multiplicate. Aceste plicuri se vor gasi in fiecare sala de curs, vor fi sigilate si stampilate, astfel incat NIMENI din sala sa nu stie subiectele. Elevii vor avea acces in salile de clasa intre orele 8:00-8:30, si toata lumea trebuie sa fie prezenta in sala inainte de ora 9:00, cand se deschid plicurile.

Fiecare sala este numerotata, iar usa are un tabel cu numele elevilor care vor sustine examenul in sala respectiva, precum si ordinea asezarii loc in banca (cate un elev in banca).

Elevii vor fi instruititi cu privire la modalitatea de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala 2018 matematica, precum si cu privire la cum vor completa datele personale in coltul din dreapta sus al foii de examen.

Elevilor nu le este permis accesul in sala cu:
  1. Manuale
  2. Notite
  3. Rezolvari de subiecte
  4. Calculatoare
  5. Telefoane
  6. Alte mijloace electronice care ii pot ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare

 

Daca nu vor respecta aceste reguli, elevii vor fi exclusi din examen, iar foaia de examinare se anuleaza.

 

Dupa ce isi incheie lucrarile, elevii isi numeroteaza paginile sub indrumarea asistentilor prezenti in sala, cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta. Se vor numerota toate paginile pe care a scris elevul. Partea nescrisa va fi barata de catre asistenti.

La expirarea celor 120 de minute, toti elevii predau lucrarile. Este interzisa depasirea acestui timp acordat! Ultimii 3 elevi raman in sala pana la predarea ultimei lucrari.

 

Iata un model prezentat de site-ul Ministerului Educatiei Edu.ro pentru proba la Matematica.

 

Mai multe modele de subiecte din anii trecuti pentru Evaluare Nationala Matematica gasesti aici.

 

 

EVALUARE NATIONALA 2018 Matematica. Sfaturi importante pentru elevi

Maria Toderiuc, inspector scolar general adjunct, presedinta comisiei municipale de admitere in liceu si implicit al  comisiei de Evaluare Nationala a transmis, la Interviurile Libertatea Live, cateva sfaturi absolventilor claselor a VIII-a, care au intrat de luni in febra examenului, primul de o mare importanta pentru viitorul lor. Mai ales ca media la acest examen are o pondere de 80 % in media generala de admitere in clasa a IX-a.

 

Afla aici cum se calculeaza media de adminitere la liceu.

 

Cu ce au voie elevii in sala de examinare

Elevii trebuie sa aiba in sala de examinare un act de identitate si instrumente de scris cu cerneala sau pasta albastra pentru redactarea lucrarilor, creion negru pentru realizarea desenelor si schemelor si instrumente de desen la Matematica.

 

Cum se modifica o greseala

Elevii care vor sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala. In cazul in care unii elevi, din diferite motive – corectari numeroase, greseli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoastere – vor sa-si transcrie lucrarea, fara sa depaseasca timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Colile folosite initial se anuleaza pe loc, mentionandu-se pe ele „Anulat” si se semneaza de catre supraveghetori.

 

Citirea cu atentie a subiectelor

Este foarte important ca absolventii sa scaneze subiectele, sa treaca odata prin ele, pentru ca numai asa se linistesc vazand subiectul in intregime si, apoi, citesc din nou pe rand cerintele. ”Subiectul trebuie citit de doua-trei ori astfel incat sa nu ne inselam asupra cerintei. Am avut un elev foarte bun care in loc sa ia 10 a luat 9,50, pentru ca a citit in cerinta ca i se cere perimetrul, cand acolo scria foarte clar sa calculeze aria. Asadar, sa citim cu mare atentie cerinta, de doua-trei ori fara emotii si apoi, foarte important, la sfarsit, sa verificam ca am raspuns cerintei. Pentru ca sunt cazuri cand lor li se pare ca ar trebui sa li  se ceara ceva anume si raspund gresit”, a mai spus, prof Liliana Maria Toderiuc.

 

Fara contestatii la noroc

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala se afiseaza la data de 19 iunie. Tot in aceeasi zi se afiseaza si rezultatele initiale, iar intre orele  14.00 si 20.00, se depun contestatiile. ”Contestatiile se fac numai daca absolventii sunt convinsi ca nota pe care au primit-o nu corespunde pregatirii. La Limba romana am avut cazuri cand au primit note mai mici la contestatie. Rezultatul la contestatie nu mai poate fi contestat . Deci, mare atentie,  sa nu facem contestatie de dragul de a face contestatie la noroc. Nu la noroc pentru ca rezultatul dupa contestatie nu poate fi contestat”, a adaugat presedinte comisiei de admitere.

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala vor fi afisate in 23 iunie, iar in 26 iunie, ISMB va transmite unitatilor de invatamant rezultatele si ierarhia la nivelul Municipiului Bucuresti.

 

Cat mai multe optiuni pentru liceu

Este important de stiut  de catre absolventi pe care pozitie se afla la niveul Capitalei, pentru ca in perioada 29 iunie-3 iulie are loc completarea fiselor de optiuni. Ierahia este importanta, poate conta in alegerea  optiunilor pe care le vor face din 29 pana in 3 iulie.

“De exemplu, un elev de pe pozitia 3.000 cu 9,15, poate vedea in ce liceu a fost admis un absolvent de anul trecut cu aceeasi medie. Se poate orienta, dar depinde foarte mult de optiuni. Poate fi o generatie in care foarte multi candidati sa opteze pentru un anume liceu, ceea ce nu a fost anul trecut. Adica anul trecut sa fi optat pentru un alt liceu. Este foarte important sa faca foarte multe optiuni. Chiar si 100 pentru o medie de la 9 in sus. Sigur si daca au peste 9.80 este bine sa fie facute cat mai multe optiuni, ca sa nu rateze prima etapa de admitere, pentru ca in etapa a doua vom avea optiuni sub media noastra de admitere”, a explicat inspectorul scolar general adjunct.

Citeste aici mai multe despre admitere la liceu si repartizarea computerizata.

 

 

 

Urmareste materialul video de mai jos pentru mai multe sfaturi legate de Evaluare Nationala 2018.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu