Carnea de cal descoperită în produsele vândute în Marea Britanie a declanşat un adevărat scandal. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a declarat, la România TV, că acest tip de carne nu este periculoasă din punct de vedere nutriţional.
Potrivit lui Gheorghe Mencinicopschi, carnea de cal nu este periculoasă. Mai mult, aceasta se găseşte în măcelăriile din Italia.
„Dacă discutăm despre carnea de cal în sine, din punct de vedere nutriţional, nu este o carne periculoasă. E folosită în tradiţia de consum a italienilor. Putem găsi în Italia oricând la acele măcelării autorizate carne de cal alături de carne de vită şi de alte specii”, a declarat, pentru România TV, Mencinicopschi.
Gheorghe Mencinicopschi a adăugat că nu cunoaşte niciun caz în care România să fi fost implicată într-un astfel de incident, de falsificare a etichetei.
Citeşte pe RTV.NET care sunt efectele consumului zilnic de carne roşie.