Pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de iarnă, unul din subiectele des întâlnite în gospodării este „cum să pui conserve pentru toamnă?”. Dr. Menci are reţete sănătoase şi gustoase.
In cartea sa „Revolutie in bucatarie – reinvata sa gatesti sanatos”, aparuta la editura Coreus Publishing, domnul profesor Gheorghe Mencinicopschi ne explica de ce mai bine sa punem muraturi si nu conserve cu otet.
Citeşte şi Cum să pui murăturile pentru iarnă pentru a fi sănătoase. Sfaturile lui dr. Menci
Conservele
Toate legumele si zarzavaturile puse peste iarna in otet nu sunt muraturi, ci conserve!
Legumele conservate in otet nu au aceleasi calitati ca si muraturile, deoarece nu au aceeasi valoare nutritionala cu acestea (muraturile nu sunt tratate termic si au o microflora probiotica vie). Mai mult, in cazul anumitor persoane, conservele in otet irita sistemul gastrointestinal.
Daca, totusi, doriti sa puneti pentru iarna si conserve, atunci va sfatuiesc sa utilizati doar otet natural de fermentatie obtinut din vin si nu prin diluarea acidului acetic de sinteza, precum si sare bruta, neiodata. In concluzie, conservele in otet nu sunt muraturi si deci nu au efectele benefice ale acestora!
Află cum să pregăteşti murăturile perfecte pe RomâniaTV.NET.