Dovedit științific: STOMACUL, al doilea creier. De ce trebuie să mâncăm încet - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Dovedit științific: STOMACUL, al doilea creier. De ce trebuie să mâncăm încet

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Dovedit științific: STOMACUL, al doilea creier. De ce trebuie să mâncăm încet

Funcționarea stomacului este un mister pentru cei mai mulți dintre noi, dar noile descoperiri  prezintă modurile surprinzătoare în care acest organ complex  exercită  control asupra dispoziției și a apetitului.

 

Nu mulți dintre noi au șansa de a urmări procesul  digestiv  în propriul stomac.  Reporterul BBC, Michael Mosley, împreună cu mai mulți spectatori , a avut șansa de a face acest lucru, la Muzeul Științei din Londra.

Mosley  a urmărit , în direct, cu ajutorul unei camere minuscule, inserate într-o pastilă, cum a călătorit aceasta prin sistemul său digestiv de-a lungul zilei ,  imaginile fiind proiectate pe un ecran.

Activitatea complexă  a stomacului i-a determinat pe oamenii de știință să numească acest organ ”micul creier”, deoarece, deși nu gândește mult, face o muncă esențială în fiecare zi, mixând, contractând și absorbind, ajutând la eliminarea mâncării și extrăgând nutrienții și vitaminele de care avem nevoie.

Expresia ”a avea fluturi în stomac” nu este doar o simplă expresie, ci modul prin care ”creierul” din stomac vorbește cu creierul propriu-zis. În semnele de nervozitate sau frică, sângele deviază din stomac în mușchi și acesta este modul stomacului de a protesta.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.
Credit foto: Freedigitalphotos.net.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 12/07/2012