De ce este important sa-ti pastrezi casa curata. Afla cum te afecteaza dezordinea
De ce, totusi, oamenii pastreaza dezordinea?
Posesiunile noastre ne reflecta pe nou si anumite momente din viata noastra pe care nu vrem sa le uitam. Aminteste-ti de cate femei isi tin in sifonier rochia de mireasa si apoi nu o mai scot niciodata sa se uite la ea.
Pastreaza lucrurile ca poate „vor avea nevoie” vreodata de ele
Este una dintre cele mai utilizate scuze pentru care oamenii pastreaza lucruri care nu le mai sunt de folos. Stim ca „gandurile creeaza realitatea” asa ca daca esti ingrijorat ca vei avea nevoie de un obiect dupa ce l-ai aruncat, subconstientul va genera situatia in care vei avea nevoie de acel lucru. Apoi vei spune „Stiam eu ca voi avea nevoie de el intr-o zi”, fara sa fii constient ca tu ai creat situatia respectiva. Daca ai o multime de astfel de lucruri in casa ta ii transmiti Universului faptul ca nu ai incredere ca iti va da lucrurile de care ai nevoie.
Un sens al identitatii
Este usor sa te atasezi de lucrurile pe care le detii intrucat ai impresia ca propria ta identitate este legata de ele. Spre exemplu, daca pastrezi un bilet de la un anume eveniment care a avut loc in urma cu 10 ani, te uiti la el si spui: „Am fost la acel concert”. Nu spune nimeni ca nu ar trebui sa pastrezi anumite lucruri sau cadouri, insa prea multe obiecte te tine prizonier in trecut. Participa la evenimente prezente care sunt importante pentru cine esti tu acum. Renuntarea la anumite daruri este dificila pentru multe persoane intrucat au impresia ca arunca la gunoi bunatatea prietenilor. Insa daca te-ai bucurat de acel cadou in urma cu mult timp, iar acum nu mai ai nevoie de el da-l cuiva care il va utiliza si aprecia si ofera-l cu dragoste. Fericirea noastra nu depinde de obiectele pe care le detinem.
Un sens al securitatii
Reclamele moderne sunt concepute pentru a se juca cu nesigurantele noastre – „Daca nu ai unul dintre aceste lucruri nu esti la fel de bun precum ceilalti oameni” este mesajul pe care il auzim adesea. Pentru unele persoane nu conteaza cat de multe lucruri au, vor aparea intotdeauna obiecte de care „au nevoie”… adevarata securitate nu provine din lucrurile pe care le ai.
Credinta ca mai mult este mai bine
In societatea vestica multe persoane au in bucatarie nenumarate cutite – unul pentru a taia lucruri mici, unul pentru lucruri mari, unul pentru lucruri medii si tot asa. Insa in tarile asiatice, oamenii folosesc un singur cutit pentru tot. Avem creierele spalate de companiile de publicitate astfel incat sa credem ca ne trebuie toate acele cutite. Nu este deloc adevarat!
Daca au dat bani pe ele nu le poti arunca
Multi oameni refuza sa scape de dezordinea care le domneste in casa pana cand nu simt ca nu au primit in schimb valoarea pe care au platit-o. Acest lucru se aplica si obiectelor pe care au dat foarte putini bani. Nu uita ca lucrurile bune nu vin usor in viata ta daca blochezi energia prin pastrarea unor obiecte de care nu mai ai trebuinta. Relaxeaza-te putin si vezi ce se va intampla.
Renunta
Cand ceva ajunge in viata ta bucura-te de ea, foloseste-o bine si cand vine vremea renunta la ea. Doar pentru ca detii ceva nu inseamna ca trebuie sa-l pastrezi pentru totdeauna. Esti doar un gardian temporar al lucrurilor care trec prin viata ta. Inceputul anului este perioada ideala de a incepe sa faci ordine in casa, asa ca treci la treaba.
Imagine de congerdesign de la Pixabay
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ