Shop
Ultimele 100 de articole

De ce e bine sa botezi un copil. Ce conditii trebuie sa indeplineasca nasii de botez

16 octombrie 2020, , Vizualizări:
De ce e bine sa botezi un copil - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-179749_1920

Se spune ca fiecare om, in aceasta viata, ar trebui sa devina parintele spiritual cel putin al unui copilas. Calitatea de parinte spiritual este o bucurie suprema, dar aceasta vine la pachet cu responsabilitati pentru tot restul vietii. Afla, in cele ce urmeaza, de ce e bine sa botezi un copil.

In popor, se spune ca femeile care fac avorturi ar fi bine sa boteze cat mai multi copii. Exista, de asemenea, credinta ca fiecare botez iti sterge din pacate. Adevarul este, de fapt, altul.

De ce e bine sa botezi un copil

Preotii spun ca, atunci cand botezi un copil, tu, ca nas, marturisesti ca te lepezi de Satana. Prin aceasta marturisire, primesti darul de a deveni parintele spiritual al acelui copil. Parintele spiritual are aproape aceleasi responsabilitati ca si parintele biologic: „Prin rolul lor activ în ceremonialul Botezului, naşii devin părinţi spirituali ai pruncului, născându-l pentru viaţa în Hristos, tot astfel cum părinţii trupeşti l-au născut pentru viaţa biologică, trupească”, spune preotul Constantin Leonte de la parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Faci, astfel, legamant ca vei avea grija de copilul pe care l-ai crestinat pentru tot restul vietii, ca te vei implica permanent in viata lui, ca il vei veghea si il vei indruma pe calea cea dreapta.

Botezarea unui copil nu spala pacatele nasilor, asa cum gresit se crede, ci ii intareste in credinta si in lupta impotriva pacatului. Iata, de fapt, de ce e bine sa botezi un copil.

Ai o fetita si nu stii ce nume sa-i pui? Intra aici! Ai peste 1000 de variante!

Ce conditii trebuie sa indeplineasca nasii de botez

Sfintii Parinti pun accent pe faptul ca nasii de botez trebuie sa fie credinciosi, sa duca o viata evlavioasa, sa fie morali, blanzi si cumpatati. Starea materiala si sociala a acestora nu are nicio relevanta. Nasii sunt considerati garantii finilor lor inaintea lui Dumnezeu.

Ei vor trebui sa fie un exemplu pentru micutii pe care-i crestineaza.

Preotii spun ca nasii au sansa sa isi mantuiasca sufletele prin finii lor, daca ii cresc cu frica de Dumnezeu. La randul lor, finii au datoria sa urmeze povetele nasilor.

A devenit tot mai comun in ziua de azi ca nasii sa fie alesi dupa criteriul potentei financiare, chiar daca sunt departe de invataturile bisericesti. Pentru ca, in zilele noastre, botezul a devenit o afacere, multi fug de aceasta responsabilitate. Parintii sunt, astfel, nevoiti sa aleaga orice persoana dispusa sa le boteze copilasul, chiar daca acea persoana nu a dezvoltat o legatura afectiva profunda cu micutul.

Ai o baiat si nu stii ce nume sa-i pui? Intra aici! Ai peste 1000 de variante!

Imagine de amyelizabethquinn de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.