Shop
Ultimele 100 de articole

De ce copiii trebuie să știe că oamenii mor din cauza Covid-19

29 iunie 2020, , Vizualizări:
Cum acționează Covid-19

Toți părinții își doresc să își protejeze copiii, să îi scutească de suferință și de îngrijorări inutile. Din acest motiv pandemia și ceea ce implică ea a ajuns să fie insuficient sau deloc explicată acestora. Află în continuare de ce este bine să știe copiii că oamenii pot să moară din cauza Covid-19.

Copiii sunt protejați excesiv în prezent

Numărul de cazuri în continuă creștere sugerează două aspecte importante legate de comunicarea părinte-copil: aceștia au fost protejați de experiențe emoționale dificile (printr-un stil de parenting hiperprotectiv) și nu li s-au oferit suficiente responsabilități cu privire la persoana lor și la cei din jur. Atunci când li se ascund cele mai urâte părți din viață oamenii ajung să se comporte iresponsabil, indiferent de vârstă.

Nu a fost mereu așa situația. Poveștile cu zâne erau în trecut povești de groază și chiar cântecele de leagăn au reprezentat un mod destinat copiilor de procesare a morții și a dezastrului din jur. Sunt cunoscute cântece care descriu pe un ton copilăresc ciuma neagră. Cu mult timp înainte de a deveni obsedați de fericirea copiilor, tinerii erau învățați să se adapteze și să facă față unei suferințe.  Iar copiii erau nu doar mai rezistenți, ci și mai responsabili. Oare dacă tinerii de astăzi ar vedea proaspetele morminte săpate astăzi pretutindeni în lume, s-ar mai comporta atât de nechibzuit și și-ar mai pune în pericol părinții, bunicii și comunitățile în care trăiesc socializând fără discernământ și nerespectând măsurile de protecție nici măcar pentru binele lor?Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3g8FPLP

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax