Shop
Ultimele 100 de articole

De ce ar trebui să foloseşti un program antivirus. Vezi ce pericole te pândesc pe Facebook

04 aprilie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro_internet-antivirus-facebook

Principiul „mie nu o să mi se întâmple niciodată” nu se mai aplică în ziua de astăzi în cazul atacurilor informatice. Deşi scepticismul în ceea ce priveşte utilitatea unui sistem de securitate este ridicat, atacurile din ultima perioadă ne demonstrează că avem nevoie de el.
“Pe primul loc în topul atacurilor informatice se află viruşii care au drept obiectiv calculatoarele personale şi, mai nou, portalurile de socializare şi dispozitivele mobile: smartphone-uri şi tablete. Odată infectate, nu mai există nicio garanţie asupra confidenţialităţii datelor conţinute în aceste dispozitive. Fişierele cu informaţii personale, lista de contacte, agenda de întâlniri sau albumele de fotografii, toate devin publice pentru criminalii informatici”, a declarat, pentru RTV.NET, Andrei Petruş, Product Manager Bitdefender.
Potrivit acestuia, cele mai ingenioase sunt metode implică şi o componentă de inginerie socială, atunci când escrocii mizează pe curiozitatea şi pe naivitatea victimei. Phishing-ul şi scam-ul rămân în topul celor mai frecvente atacuri, care, în ultima vreme, se răspândesc din ce în ce mai mult pe Facebook şi Twitter.

Citeşte articolul întreg, pe: www.rtv.net

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.