Shop
Ultimele 100 de articole

Curăţenia exagerată poate îmbolnăvi copiii. Vezi aici de ce

23 martie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro_alergie_copii

Apariţia unui copil în vieţile noastre ne face să fim mai atenţi la curăţenie. Poate exagerat de atenţi. Numai că această grijă excesivă ca în jurul micuţului să nu fie urmă de scamă sau fir de praf poate să-i facă mai mult rău decât bine.
Murdăria şi germenii ajută, paradoxal, la creşterea imunităţii copilului dumneavoastră. Cercetările în domeniu arată că o curăţenie excesivă în casele noastre poate fi mai degrabă nesănătoasă.

Potrivit celor mai recente ipoteze, astmul, eczemele, alergiile şi diabetul juvenil au la bază faptul că micuţii nu sunt lăsaţi să se joace în praf, pământ sau să se joace cu animale. Care este explicaţia? Una simplă: fără expunere la murdărie şi germeni, sistemul imunitar nu „învaţă” cum să controleze contactul cu acestea. Prin urmare, ulterior, când copilul intră în contact cu „duşmanii nevăzuţi”, organismul său este fără apărare, astfel că apar tot felul de alergii sau boli. Şi mai grav este că administrarea de antibiotice poate agrava problema, în loc să o rezolve.

Articolul integral aici.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.