Majoritatea hainelor din materiale naturale precum bumbacul, lâna sau mătasea își schimbă forma după ce sunt spălate și, de cele mai multe ori, intră la apă. Este neplăcut să ieși pe stradă cu blugi mai scurți sau cu vreun pulover strâmt, în care nu te mai simți bine. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să previi accidentele neplăcute.
Citește cu atenție etichetele hainelor tale și respectă temperatura de spălare indicată, pentru a proteja materialele mai delicate sau culorile. Pe de altă parte, o temperatură nepotrivită va deforma hainele. Fie că vor intra la apă, fie că se vor lăbărța, nu vei mai fi deloc încântată să le porți. Unele textile suportă temperaturi mai ridicate, de peste 70°C, altele nu pot fi spălate decât la 30 sau 40°C, unele materiale se înmoaie dacă le clătești cu balsam, altele, însă, nu se mai calcă bine dacă folosești detergenți concentrați sau balsam, oricât de parfumat ar fi.
Mătasea cere tratament delicat
Bluzele sau rochiile din mătase ar trebui spălate doar în apă călduță și cu un program pentru materiale delicate. Folosește o cantitate mică de detergent lichid și ar fi bine să te ferești de balsam. Este bine să clătești haina cu apă caldă de mai multe ori și să o storci ușor, prin presare, fără să o răsucești ca pe o funie, pentru că riști să își piardă forma inițială. Calcă hainele din mătase punând deasupra lor o pânză fină de bumbac ușor umezită și își vor păstra forma.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!