Exista cateva trucuri pe care trebuie sa le stii atunci cand vopsesti oua de Paste.
Iata tot ce trebuie sa stii:
– cumpara oua proaspete! Insa pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund
– dupa ce ai verificat prospetimea oualor, lasa-le 2-3 zile in frigider, inainte de fierbere, pentru ca sa curati mai usor coaja si sa nu fie lipicioase.
– pentru a nu se sparge in timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seara inainte. Este bine sa stea la temperatura camerei minim 4 ore.
– ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea
– intr-o oala mare, dar putin adanca se pun ouale la fiert intr-un singur strat, in apa rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!
Citeste continuarea pe kfetele.ro