Aminteste-ti motivele pentru care ai renuntat la fumat!
Fa o lista cu toate motivele pentru care te-ai lasat de fumat. Fa copii din ele si pune-le pe oriunde iti petreci timpul – in bucatarie, la birou, la oglinda din baie. Pune-le undeva unde sa fie usor sa le vezi, pentru a-ti aminti oriunde te duci. Unii fosti fumatori spun ca li s-a parut util sa puna poze cu familia si cei dragi, alaturi de motive.
Fii activ in fiecare zi!
Exercitiul fizic este o distragere puternica de la pofte. Atunci cand corpul este activ, transmite substante naturale care iti imbunatatesc starea si usureaza stresul. Mersul este cea mai usoara forma de exercitiu fizic pentru majoritatea oamenilor. Totusi, daca iti alegi activitati diferite, acest lucru te poate ajuta sa ramai motivat. Rezerva-ti timp pentru a fi activ fizic, in fiecare zi, in special in prima luna dupa ce ai renuntat la fumat.
Umple-ti agenda!
In primele saptamani de la renuntarea la acest obicei nociv, umple-ti zilele cu lucruri pe care vrei sau pe care trebuie sa le faci. Fa-ti planuri sa iei masa cu prietenii sau familia, si incearca sa stai cat mai departe de tentatiile fumatului. Cu cat esti mai ocupat, cu atat vei fi mai distras de la nevoia de a fuma.
Te mai poate interesa si: 8 pasi SIGURI sa te lasi de fumat
Pune altceva in gura!
O parte din nevoia de a fuma este sa ai ceva in gura. In locul unei tigari, foloseste o guma de mestecat fara zahar, bomboane sau gustari sanatoase atunci cand simti nevoia de a aprinde o tigara. Asigura-te ca ai ceva cu tine tot timpul. Daca esti ingrijorat in privinta luarii in greutate, ramai la optiuni cu putine calorii.
Stabileste-ti un colac de salvare!
Roaga pe cineva sa fie acolo pentru tine atunci cand ai nevoie de sprijin. Cea mai buna alegere este un prieten, si el fost fumator. Dar oricine tine la tine si vrea sa renunti la fumat te poate ajuta atunci cand vremurile devin grele.