Secretul unor oua jumari perfecte se ascunde in batutul oualelor bine inainte de a fi gatite. In timp ce sunt batute, ouale incorporeaza aer, care produce oua jumari pufoase. Este exact ce-ti doresti tu de la ouale jumari.
Mai este un secret pentru oua jumari perfecte: sa fie ridicate din tigaie inainte de a fi gata in totalitate. Procedand astfel, vei impiedica arderea lor – o problema intalnita adesea la oule jumari.
Un lucru important de stiut: ouale jumari continua sa arda inca cateva clipe dupa ce le-ai luat de pe foc. Asa ca nu trebuie sa astepti sa fie total gatite si abia apoi sa le pui in farfurie. Ia-le din tigaie cand sunt aproape gata pentru ca procesul se va finaliza in farfurie.
Pentru ca oule jumari, la care ai adaugat rosii si ceapa, sa nu fie apoase, prepara separat rosiile si ceapa si le adaugi apoi in oua.
Si inca ceva: asigura-te ca tigaia in care le prepari este antiaderenta, iar spatula folosita sa fie una din plastic rezistenta la caldura astfel incat sa nu zgarii vasul de gatit.
Ingrediente reteta perfecta de oua jumari
– 8 oua;
– ½ de ceasca de lapte integral;
– doua linguri de unt integral;
– sare si piper alb dupa gust.
Timp de preparare: 5 minute.
Timp de gatire: 5 minute.
Timp total: 10 minute.
4 portii.
Mod de preparare reteta perfecta de oua jumari
- Sparge ouale intr-un bol dupa care incepi sa le bati pana devin galben pal.
- Pune tigaia la foc mic. Adauga untul si lasa-l sa se topeasca.
- Adauga lapte la oua si asezoneaza-le cu sare si piper alb dupa gust. Apoi incepe sa le bati din nou cat de tare si de mult poti. Daca ti se pare un efort fizic prea solicitant pot folosi un mixer.
- Cand untul s-a incins, toarna ouale. Nu amesteca. Lasa-le timp de un minut cand incep sa se rumeneasca.
- Folosindu-te de spatula, asigura-te ca nu mai exista niciun lichid deasupra oualor.
- Inchide focul si continua sa amesteci usor pana cand si partile mai putin facute devin ferme. Ai grija sa nu rupi, totusi, ouale. Daca vrei sa mai adaugi alte ingrediente acum este momentul.
- Pune ouale jumari in tigaie cand mai sunt inca moi si apoase. Ouale sunt delicate astfel ca procesul de preparare al lor continua inca cateva momente in farfurie.
Alte ingrediente pe care ai putea sa le adaugi in ouale jumari:
– ierburi aromate;
– cascaval gratinat;
– ceapa;
– bacon;
– sunca.
Incearca si aceasta reteta video
Sursa: culinaryarts.about.com
foto: Depositphotos.com
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie