Friptura de porc demonstreaza cat de important este modul in care este perparata. Bineinteles, poti cumpara cea mai scumpa si cea mai buna carne de porc, insa daca nu stii cum sa o prepari vei avea in farfurie bucati arse sau uscate de friptura, fade, fara niciun gust. Saramura este prima arma impotriva uscaciunii carnii.
Un bait bun va oferi chiar si intr-o ora umezeala de care carnea are nevoie pentru a se gati bine pe o tigaie/gratar fierbinte. Urmatoarea arma secreta este sa acoperi carnea pana la finalul prepararii ei. In acest fel carnea va fi patrunsa bine pe toate partile. Ultimul, insa nu cel de pe urma, nu complica lucrurile. Sarea, piperul si uleiul de masline vor oferi o savoare minunata, naturala.
De ce ai nevoie
– 2 cesti de apa fierbinte;
– 3 linguri de sare kosher
– 1 lingura de boabe de piper;
– 1 ceasca de gheata zdrobita;
– 4 fripturi de porc, 2,5 cm grosime;
– 2 linguri de ulei de masline;
– 1-2 linguri de sare
– 1-2 linguri de piper negru macinat.
Incearca si aceasta reteta: Friptura de porc si vita la cuptor
Pont:
Alege bucatile mai groase pentru a obtine rezultate mai bune. Daca bucatile sunt mai groase sau mai subtiri de 2,5 cm atunci timpul de preparare trebuie ajustat: mai putin timp pentru bucatile subtiri, mai mult timp pentru bucatile mai groase.
Pasul 1: Prepara saramura (baitul).
Adauga apa fierbinte, 3 linguri de sare si boabele de piper intr-un bol sau in vasul de gatit si amesteca bine pana se topeste sarea.
Pasul 2: Raceste saramura
Pune gheata in compozitie pana cand aceasta s-a racit complet (daca saramura este fierbinte carnea incepe sa fiarba).
Citeste continuarea: 1 2