Cum sa descrifrezi limbajul trupului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa descrifrezi limbajul trupului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa descrifrezi limbajul trupului
Cum sa descrifrezi limbajul trupului

Limbajul trupului reprezinta mai mult de 93% din comunicare. Mai mult, daca am descompune o conversatie, aceasta ar fi 7% – cuvinte, 38% – tonul vocii, volum, rapiditatea vorbirii si 55% – expresii faciale, gesturi ale mainilor. De aceea sunt situatii in care transmiti mai multe fara sa vorbesti.

Iata ce ar trebui sa stii pentru a “decripta” limbajul trupului.

1. Contactul vizual si minciuna

Oamenii care mint evita contactul vizual. Acest lucru a devenit atat de cunoscut incat s-a transformat intr-un mit. Pentru a compensa faptul ca “mint” si pentru a demonstra contrariul, unii oameni se uita in ochiii tai “prea mult”.

Un alt semnal ar fi ca atunci cand cineva te mine sa se uite fix in ochii, cand au terminat ce aveau de spus sa se uite in alta parte, apoi sa revina cu privirea pentru a “verifica” daca ai “muscat momeala”.

De asemenea, oamenii care se uita mai mult in laterale cand vorbesc sunt fie distrati, fie nervosi.

2. Bratele incrucisate si “inchiderea”

Atunci cand oamenii isi incruciseaza bratele inchid “influenta sociala”, creand astfel un zid de protectie. Incrucisarea bratelor mai poate aparea in cazul persoanelor care au rostit o parere si creeaza astfel rezistenta la opiniile celorlalti. Daca dupa o discutie o persoana incruciseaza bratele in spatele capului inseamna ca se deschid unor alte pareri. Aceeasi pozitie mai poate insemna si faptul ca renunta la a mai purta o discutie in contradictoriu.

3. Palmele si mesajul lor

Cand cineva isi asaza palmele pe solduri, inseamna ca asteapta ceva, e nerabdator sau obosit. Daca palmele sunt stranse, inseamna iritare, furie, nervozitate.

Citeste si: Limbajul trupului: 4 gesturi care tradeaza ce fel de om e

4. Cercul intim

Cand o persoana incearca sa se apropie cat mai mult de tine, inseamna ca te plac. Cu cat e mai aproape de cercul intim, cu atat e mai mare simpatia. De asemenea, inclinarea capului spre tine, insotita de un zambet larg poate fi un semn de flirt.

Avand in vedere importanta limbajului trupului, trebuie sa fii atent si la miscarile tale, nu doar la ale celorlalti, pentru a fi sigur ca transmiti mesajele corecte.

Sursa: Positivemed.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 15/05/2022