Condimentul perfect pentru cresterea in casa este ghimbirul. Iubeste partial soarele, nu necesita eforturi prea mari de ingrijire, poti folosi o particica din el si restul il lasi in sol pentru a continua sa creasca. Si, mai presus de toate, este delicios. Citeste cum sa cultivi ghimbir in propria casa.
Cateva lucruri despre ghimbir
Ghimbirul nu este rezistent la frig si are nevoie de 10 luni pentru a ajunge la maturitate. Cel mai bine este sa plantezi ghimbirul in ghiveci, in casa, iar in timpul verii il poti scoate afara.
Ghimbirul este una dintre plantele miraculoase care se dezvolta bine in locurile semiintunecate, ceea ce il face ideal pentru a creste in casa, in locurile in care soarele nu-si trimite razele pe intreaga perioada a zilei.
De asemenea, poti taia o bucatica din radacina ghimbirului, iar restul lasat in pamant continua sa creasca. Ghimbirul poate fi folosit ca planta medicinala, ceai sau in alimente.
Citeste si: Ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi timp de o luna
Cum sa cultivi ghimbir
In primul rand ar trebui sa cumperi seminte dintr-un supermarket sau dintr-o florarie, desi nu se gasesc la vanzare in orice magazin.
Daca plantrezi o radacina ai grija ca aceasta sa nu fie veche si uscata. In plus, este recomadat sa aiba cativa bulbi pe ea, daca sunt si cateva frunzulile verzi, cu atat mai bine.
Alege ghiveciul potrivit
Spre deosebire de alte plante de interior, ghimbirul se dezvolta foarte bine in ghivece late si adanci. Radacina se dezvolta pe orizontala asa ca asigura-te ca vasul in care ai plantat-o ii permite sa o faca.
Te mai poate interesa: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
Citeste continuarea: 1 2