Asociaţia pentru protecţia mediului Greenpeace a făcut public miercuri un studiu în care ne prezintă cele mai toxice fructe şi legume de pe piaţa europeană. ONG-ul ne oferă şi câteva sfaturi pentru a evita produsele contaminate cu pesticide.
În primul rând, cumpăraţi produse organice. În agricultura organică se folosesc numai câteva pesticide, iar ingredientele lor active sunt substanțe naturale. Acestea sunt mult mai puțin nocive pentru sănătate decât pesticidele chimice folosite în agricultura convențională.
Fiţi atenţi la ţara de origine a produsului! În funcție de țara de origine, fructele pot supuse unui tratament cu un număr mare de diferite pesticide. Cel mai bine este să cumperi fructe și legume produse local, în sezonul specific.
Clătiți fructele și legumele cu apă călduță. Prin această metodă pot fi eliminate măcar o parte din pesticide. Spălați-vă mâinile după decojirea citricelor, bananelor sau a fructelor mango. Altfel, contaminanții din coaja fructelor pot fi ingerați cu ușurință. Este recomandabil să îndepărtați frunzele exterioare ale salatei și ale verzei.
Citeşte mai mult pe rtv.net
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025