Laptele dulce este una dintre cele mai populare băuturi din lume, dar, din păcate, și cea care se strică cel mai repede. Iată trei metode prin care poți păstra mai mult timp laptele proaspăt.
Laptele dulce pasteurizat rezistă cel mai mult timp în frigider sau într-o cămară răcoroasă. Dar, dacă nu cumperi lapte pasteurizat, ai la îndemână trei soluții eficiente să îi prelugești valabilitatea și să rămână dulce.
Fierbe laptele imediat după ce îl cumperi
Laptele dulce din comerț este deja procesat și degresat, dar este bine să îl fierbi când ajungi acasă, dacă vrei să țină mai mult. Prin fierbere, se distruge o parte din microorganismele care favorizează fermentarea laptelui. După ce îl dai în câteva clocote, lasă-l să se răcească treptat și pune-l apoi la rece. Astfel, laptele va rezista cel puțin cu două zile mai mult decât în mod obișnuit.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro