Shop
Ultimele 100 de articole

Cum pastrezi pomul de Craciun mai mult timp ca sa se bucure copiii de el

08 decembrie 2019, , Vizualizări:
Cum pastrezi pomul de Craciun

Bucuria copiilor de Craciun este impodobirea bradului. Nu multi parinti se dau in vant dupa bradul artificial, asa incat isi cumpara brad natural. O adevarata problema pentru ca acesta se ofileste repede, ii cad acele si nici nu l-ati impodobit bine ca si trebuie aruncat. Iata cateva sfaturi care vor raspunde la intrebarea „Cum sa pastrezi pomul de Craciun verde si proaspat mai mult timp?”.

Taiati 3 cm din baza pomului de Craciun

Ideal ar fi sa cumparati un brad taiat in ziua respectiva. Insa acest lucru este imposibil. Imediat ce ajungeti acasa trebuie sa taiati aproximativ 4 cm din tulpina bradului, dupa care sa faceti o alta taietura, pe perpendiculara,  de cativa centimetri. Tineti bradul intr-un loc racoros si intr-un suport cu apa. Adaugati apa o data la trei zile. Nu lasati niciodata ca nivelul apei sa scada mai jos de taietura pe de-a lungul tulpinii. Daca acest lucru s-a intamplat, va trebui sa faceti o noua taietura.

Tineti pomul de Craciun departe de sursele de caldura

Dusmanul numarul unu al bradului este caldura. Tineti bradul departe de lumina soarelui, iar cand il bagati in casa pentru a-l impodobi trebuie sa alegeti o camera racoroasa, nicidecum langa calolier, soba sau in dreptul aparatului de aer conditionat. Nu incarcati bradul cu instalatii electrice. Caldura emananta de beculete va ofili bradul.

Stropiti pomul de Craciun cu apa

Umpleti un recipient cu pulverizator cu apa rece si stropiti bradul o data pe zi. Aveti grija, instalatiile electrice trebuie sa fie scoase din priza.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax