Problema câinilor fără stăpân din România este atât de gravă, încât a trecut graniţele ţării. În vreme ce statele occidentale au rezolvat de mult problema maidanezilor, în ţara noastră, autorităţile par depăşite de situaţie. Peste 50.000 de câini vagabonzi se plimbă nestingheriţi numai pe străzile Capitalei şi peste 1.000 de bucureşteni ajung zilnic la spital din cauză că au fost muşcaţi de madanezi, asta nepunand la cale tragediile ce se lasa cu morti din cauza cainilor vagabonzi.
Ca să evităm o „întâlnire” neplăcută cu câinii, trebuie să ţinem cont de câteva ponturi extrem de utile.
Instructorul internaţional de dresaj canin, Cristian Vătau, a declarat, pentru RTV.NET, ce trebuie să facem şi, mai ales, ce nu trebuie să facem în cazul în care suntem atacaţi de maidanezi. Indiferent dacă suntem atacaţi de un câine sau de o haită, nu trebuie să rămânem pe loc, ci să avansăm. De asemenea, este indicat să nu stabilim un contact vizual cu animalul, pentru că privitul îl poate atrage.
În cazul în care câinele nu renunţă şi vrea să arate cine este şeful, următorul pas pe care trebuie să-l facem este să-l intimidăm. Vom reuşi acest lucru dacă vom striga la el sau vom lua ceva de jos şi ne vom preface că aruncăm în el. Metoda cu aruncatul ne poate ajuta în mod real să scăpam de furia câinelui. Cristian Vătau spune că această tehnică funcţionează în 95% din cazuri.
Citeşte mai multe sfaturi ale dresorului aici.
Te mai poate interesa si:
SOS: Ne mor copiii muscati de caini vagabonzi. Oare asta e viata pe care o meritam?
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!