Cea mai bună modalitate prin care poți evita până la 90% dintre factorii alimentari care perturbă sistemul endocrin este să consumi mâncare de calitate, preferabil produse organice.
Termenul ”organic” este atribuit metodelor de cultivare a plantelor și de creștere a animalelor fără pesticide sau alte substanțe chimice. Permițând proceselor naturale și biodiversității să îmbogățească solul, în defavoarea chimicalelor sintetice sau a semințelor modificate genetic pentru a proteja culturile de paraziți, putem beneficia pe termen lung de alimente mai nutritive și de un mediu înconjurător sănătos.
Avantaje principale
Între atuurile majore ale mâncării organice se numără faptul că aceste alimente sunt mai bune la gust, mai hrănitoare și te ajută să eviți pesticidele și alte substanțe chimice dăunătoare organismului.
Pot preveni rezistența la antibiotice
Consumul produselor organice poate evita rezistența organismului la antibiotice. ”Folosirea masivă a antibioticelor în industria de prelucrare a cărnii și a produselor lactate duce la rezistență la antibiotice pe scară largă”, este menționat în cartea ”Fii stăpânul metabolismului tău”, semnată de Jillian Michaels, expert în fitness din SUA, celebră între vedetele de la Hollywood, și specialistă în domeniul sănătății.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro