Shop
Ultimele 100 de articole

Concediu crestere copil 2021. Conditii de acordare, ce acte sunt necesare, ce venituri ai voie sa realizezi in concediu crestere copil

05 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Concediu crestere copil 2021

Concediu crestere copil 2021 – Documente necesare

Pentru a beneficia in mod legal de concediul si indemnizatia de crestere a copilului, parintele interesat trebuie sa depuna o cerere, conform OUG nr. 111/2010, insotita de urmatoarele documente (nu sunt necesare copii legalizate):

Acestea se depun, potrivit ordonantei, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

Citeste si: Alocatie copii 2021. Cine beneficiaza de alocatie. Cat este cuantumul in 2021

Concediu crestere copil 2021 – Ce venituri ai voie sa realizezi in concediu crestere copil

Regula este ca persoana care primeste indemnizatia pentru concediu crestere copil sa nu mai realizeze si alte venituri in perioada respectiva. Altfel, se va suspenda dreptul la bani (suspendare care va interveni in ziua imediat urmatoare). Totusi, OUG nr. 111/2010 a prevazut si cateva exceptii de la aceasta regula:

In acest din urma caz, parintele are voie sa obtina venituri impozabile, fara sa-i fie suspendata plata indemnizatiei, daca acestea nu depasesc intr-un an calendaristic 3.750 de lei (1.250 lei x 3).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.