Ultimul film Annabelle lansat a avut încasări de 37,2 milioane de dolari, devansându-l pe „Gone Girl” al lui David Flincher. Fără doar și poate rezultatul este un succes și nu doar dacă ne raportăm la categoria filmelor horror, dar Annabelle este un derivat al succesului imens Conjuring cu care se confruntă o mică competiție de filme înfricoșătoare. Din acest motiv, LIFE.ro face un top cu cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor:
Psycho
Până în 1960, Alfred Hitchcock era unul dintre cei mai de succes regizori din lume, dar Paramount încă nu dorea ca el să facă Psycho. Nu le-a plăcut ideea unui film despre un funcționar ucigaș la hotel și s-au opus cererii bugetare a acestuia. Forțat să se descurce, Hitchcock a jurat să filmeze cât mai ieftin, cu ajutorul echipei din emisiunea sa TV. Puțini oameni și-ar fi putut imagina că va crea un reper cultural care ar eclipsa cumva aproape tot ceea ce făcuse Hitchcock în ultimele patru decenii.
Este un film plin de surprize, începând cu simplul fapt că personajul principal este ucis la 45 de minute după film. Filmul a făcut avere și a lansat trei continuări și un remake. Chiar și trailerul este strălucit: în loc să arate scene din film, Hitchcock se plimbă pur și simplu în jurul platoului și lasă indicii despre scenariu.
The Shining
Filmul The Shining al lui Stanley Kubrick din 1980 a suferit o remarcabilă reevaluare publică în ultimele trei decenii. Acesta a fost văzut inițial ca primul film al lui Kubrick, un film de popcorn garantat pentru a face o grămadă de bani după dezmembrarea ultimului său film, Barry Lyndon, mortal și plictisitor. Criticii au iubit tensiunea neîncetată și performanța lui Jack Nicholson, în timp ce ucigașul Jack Torrence a fost lăudat. Însă, după strălucirea unor filme precum 2001: A Space Odyssey și Dr. Strangelove, The Shinning părea o lucrare minoră.
Atunci s-a întâmplat un lucru amuzant. Oamenii au început să-l urmărească din nou și din nou. Au venit cu teorii nebunești despre semnificația reală (așa cum este relatată în uimitorul documentar Room 237) și au început să vadă filmul ca pe o capodoperă. Destul de bizar, a fost probabil analizat, ecranizat și parodiat mai mult decât orice alt film din biblioteca Kubrick. Absolut nimeni în 1980 nu mai văzuse așa ceva.
The Exorcist
Este dificil pentru cei care nu se născuseră înainte de 1973 să înțeleagă pe deplin ce s-a întâmplat când Exorcistul a apărut în cinematografele din toată America. Paramedicii au fost chemați în niște multiplexuri, deoarece oamenii au dispărut literalmente. Oamenii vomitau în sala de cinema, unii în capul altora, alții în propriile cutii cu floricele. Nimeni nu văzuse vreodată ceva atât de ciudat și toată lumea părea că nu se poate sătura de acest film. Luni de zile a rulat în cinematografe, cu sălile pline. Au existat de atunci nenumărate filme despre posesiunile demonice și toate au o datorie majoră față de Exorcist.
Dacă vă vreți să vedeți și alte filme horror, LIFE.ro are și alte recomandări pentru voi.
Foto: Cinemagia.ro
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua