Cea mai muzicală școală de vară a Bucureștiului a debutat în 9 iulie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cea mai muzicală școală de vară a Bucureștiului a debutat în 9 iulie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cea mai muzicală școală de vară a Bucureștiului a debutat în 9 iulie
Școala de Vară Cantus Mundi

Școala de Vară Cantus Mundi va debuta luni, 9 iulie, fiind accesibilă gratuit pentru aproape 300 de copii din București. Atelierele complexe propuse de echipa Cantus Mundi vor fi coordonate de personalități ale lumii muzicale, printre aceștia aflându-se Anna Ungureanu – dirijorul celebrului cor Madrigal, percuționistul Zoli Toth sau cântăreața de jazz Irina Sârbu – și se vor desfășura în generosul spațiu al Universității Naționale de Muzică București.

Școala de Vară Cantus Mundi

Școala de Vară Cantus Mundi reprezintă o ofertă educațională de elită care se adresează copiilor dornici să își exploreze creativitatea prin intermediul muzicii, actoriei și al multor altor activități educative. Timp de patru săptămâni, câte 7 ore pe zi, cursanții vor beneficia de o programă culturală complexă, gândită ca un real suport în dezvoltarea aptitudinilor muzicale ale fiecărui copil. Școala de Vară Cantus Mundi este un proiect organizat de echipa Programului Național Cantus Mundi, cu sprijinul Primăriei București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Școala de Vară Cantus Mundi - Anna Ungureanu

Peste 500 de copii s-au înscris la Școala de Vară, iar în urma preselecției realizate de trainerii Cantus Mundi au rămas aproape 300 de copii care urmează să fie grupați în funcție de vârstă și aptitudinile muzicale. Am inițiat acest proiect pentru ca ne dorim să oferim copiilor bucureșteni o alternativă educațională utilă și distractivă pe perioada verii. Cu ajutorul trainerilor Școlii de Vară Cantus Mundi, cei mici au prilejul să experimenteze improvizația ritmică, actoria, cântul coral, să învețe să lucreze împreună, să colaboreze și să își descopere potențialul artistic. Sperăm că după o lună, la finalul Școlii de Vară, câteva sute de mici absolvenți își vor fi descoperit talentul aici și vor avea un bagaj consistent de cunoștințe și abilități noi, acumulate de la specialiștii pe care am reușit să îi aducem în acest proiect, a spus Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

Școala de Vară Cantus Mundi - Irina Sârbu

Atelierele Școlii de Vară Cantus Mundi vor fi conduse de traineri specializați, nume sonore în domeniul muzical, artistic și educațional. În cadrul atelierului dedicat muzicii corale, copiii vor avea ocazia să învețe noțiuni muzicale de bază, beneficiind de imensa experiență a Annei Ungureanu – dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” – și a echipei sale. Zoli Toth – liderul formației Zoli TOTH Project – este cel care a structurat atelierul de percuție, fiecare participant putând explora aici exerciții ritmice care să îl ajute în înțelegerea superioară a fenomenului muzical. La atelierul de mișcare scenică, Ionuț Picincu (Hammer), dansator cu aproape 18 ani de experiență în street dance și balet, împreună cu Sabina Chirilă, vor arăta copiilor cum pot asocia sunetele cu mișcarea. Ioana Rufu, Andreea Corneanu și Maria Alexievici îi vor învăța pe cei mici tainele actoriei. În cadrul atelierului de dezvoltare personală, susținut de Gabriela Maalouf, tinerii cursanți vor avea prilejul de se cunoaște și a se împrieteni prin intermediul jocurilor și activităților propuse de cei doi traineri. Nu în ultimul rând, binecunoscuta cântăreață de jazz Irina Sârbu îi va ajuta pe copii să descopere, în cadrul atelierului de improvizație, maniera în care sunetele pot fi utilizate în mod creativ.

 

Școala de Vară Cantus Mundi - Ionuț Picincu

Ca trainer la atelierul de muzică corală îmi doresc ca fiecare copil să ajungă să își exprime emoțiile prin muzică, să își exploreze abilitățile creative și să își atingă potențialul artistic. Ca părinte, sper ca toate activitățile din Școala de Vară Cantus Mundi să fie o experiență frumoasă, prin care fiecare copil să ajungă să descopere lumea magică a muzicii”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Data articol: 10/07/2018