Shop
Ultimele 100 de articole

Ce trebuie să știi despre Cruella de Vil, înainte de a vedea ultima producție Disney

14 iunie 2021, , Vizualizări:
Ce trebuie să știi despre Cruella de Vil - sfatulparintilor.ro - cinemagia.ro - cruella-577190l-1600x1200-n-90b6c832

De zeci de ani, Cruella de Vil este cunoscută drept unul dintre cele mai rele personaje ale Disney. „Crud” (en: cruel) și „diavol”(en: devil) sunt literalmente două adjective ce compun  numele ei. Ea se află pe lista Institutului American de Film cu cei mai mari 100 de eroi și ticăloși – care vine chiar înainte de Freddy Krueger și Joker. Imnul ei personal, ccoloana sonoră a versiunii animate a „101 dalmațieni”, se referă la ea ca fiind acea femeie care „dacă nu te sperie, nu se va întâmpla nimic rău”. Iar caracteristica ei definitorie este că iubește blana de dalmațieni atât de mult încât este mai mult decât dispusă să răpească o mulțime de cățeluși în speranța că îi va jupui.

Cruella, noul film de acțiune live Disney, dorește să reconsiderăm tot ceea ce credeam că știm despre personaj, ducându-ne către originile lui. Filmul, care are weekendul acesta premiera în cinematografe, o are în rol principal pe Emma Stone ce interpretează infama răpitoare de căței, înainte de evenimentele din 101 dalmați. Regizat de Craig Gillespie (I, Tonya), Cruella se află în Londra din anii 1970, unde personajul principal, cunoscut atunci ca Estella, lucrează ca designer pentru un fashion icon, baroneasa von Hellman (Emma Thompson). Relația lor devine rapid dezordonată și o stimulează pe Estella să se cufunde în latura ei răutăcioasă, culminând cu o luptă intensă de putere între stăpână și protejată.

Deși este pentru prima dată când vedem ascensiunea lui Cruella de Vil în lumea modei, originile ei pot fi urmărite în mai multe locuri. Există romanul pentru copii al lui Dodie Smith din 1956 pe care se bazează 101 dalmațieni, precum și femeile din viața reală din care s-au inspirat echipa creativă din spatele filmului din 1961 atunci când a dezvoltat personajul. 

Descoperă tot ce trebuie să știți despre originile personajului Cruella de Vil pe LIFE.ro!

Foto: Cinemagia.ro

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.