Dragobetele sărută fetele, spune o vorbă populară care păstrează esența celei mai vechi sărbători de primăvară. Este ziua iubirii și a logodnei, începutul unui nou an care trebuie să unească destine și să aducă spor în casă. Citește ce reprezintă Dragobetele și ce ritualuri se făceau pe vremuri pentru a găsi iubirea.
Legendele spun că Dragobetele era fiul Dochiei, un tânăr năvalnic și frumos, care fura sufletul fetelor și punea jar în inima lor. Asemeni lui Cupidon, din mitologia romană, Dragobetele s-a transformat într-un gardian al dragostei, înzestrat cu puteri miraculoase. El avea misiunea să celebreze din văzduh nunta păsărilor și a animalelor, el trezea natura la viață și răspândea căldura soarelui să iasă florile și să înmugurească pomii.
Ce reprezintă Dragobetele în lumea veche a satului
Începutul primăverii era sinonim cu începutul unei noi iubiri, cu întemeierea unei noi familii și cu belușugul. În ziua de Dragobete, era organizate petreceri și hore la care se adunau toți tinerii satului care doreau să își găsească perechea și să se căsătorească. Nu de puține ori, de Dragobete părinții stabileau logodna și puneau la cale nunta care avea să fie toamna, pe vreme de belșug.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!