Shop
Ultimele 100 de articole

Câte simțuri au, de fapt, oamenii. Nu sunt doar 5, așa cum credeai

08 aprilie 2020, , Vizualizări:
miros - slabit - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - chef-939436_1920

Întodeauna când de gândim la simțuri, aproape întotdeauna spunem că sunt cinci. De fapt, există mult mai multe simțuri pe care omul nici măcar nu le conștientizează.

Câte simțuri are omul?

Oricine poate spune că omul are doar cinci simțuri, și anume văzul, auzul, mirosul, gustul și simțul tactil. Însă, specialiștii din domeniul neuroștiințelor, susțin că numărul simțurilor ar fi mult mai mare.

După ce au făcut mai multe teste, cercetătorii a analizat coenxiunea dintre miros și gust. Așadar, în cazul șoarecilor, aceștia își pierdea abilitatea de gustului, și era alterat cu mirosul, rezultând o ipoteză conform căreia cele două simțuri lucrează împreună pentru a determina plăcerile alimentare.

Așadar, specialiștii sunt de părere că cele două simțuri ar fi de fapt un singur simț numit simțul chemosenzorial, gustul fiind influențat de mai mulți factori în afară de acțiunea papilelor gustative.

Celelalte simțuri ale omului

Pe lângă cele cinci simțuri știute de toată lumea, există simțul echilibrului, care se ajută de toba urechii pentru a stabili și organiza mișcarea, direcția, accelerația și poziția corpului.

De asemenea, avem simțul kinestezic care ajută la indetificarea poziției omului în spațiu precum și poziția membrelor în relația cu corpul.

Citeste continuarea pe REDACTIA.RO.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax