Un kilogram de carne de miel costă, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor de anul trecut. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu preţuri cuprinse între 9 şi 15 lei kilogramul.
În multe cazuri, preţurile la carnea de miel sunt similare sau chiar uşor mai mici decât cele de anul trecut, în Bucureşti sau în judeţe precum Arad, Argeş, Sibiu, Timiş sau Suceava.
BUCUREŞTI
Preţul cărnii de miel în pieţele din Capitală variază între 21 şi 26 de lei pe kilogram, ca şi anul trecut. În acelaşi timp, o pungă de un kilogram cu organe şi prapur pentru drob costă între 21 şi 25 de lei, iar kilogramul de drob gata preparat şi ambalat în caserole porneşte de la 16 lei şi ajunge până la 28 de lei.
În Piaţa Obor din Sectorul 2 al Capitalei, kilogramul de miel costă între 21 şi 22 de lei, indiferent de porţiunea de miel cumpărată.
La Piaţa Sudului din Sectorul 4, este 25 de lei kilogramul, dacă este cumpărat un miel întreg, însă dacă se optează pentru anumite porţiuni preţurile diferă – pulpa din faţă costă 25 de lei kilogramul, în timp ce un kilogram de pulpă din spate costă 30 de lei. Kilogramul de drob este 22 de lei.
Tot în Sectorul 4, dar la piaţa din Apărătorii Patriei, există un târg de miei şi iezi vii, de unde clienţii îşi pot alege animalul, care este apoi tăiat de către vânzător, într-un loc special amenajat, în apropierea ţarcurilor. Mielul este cântărit după tăiere şi vândut cu 25 de lei kilogramul. Unii ciobani sunt dispuşi să negocieze, însă nu lasă preţurile mai jos de 23 de lei pentru un kilogram.
Citeste mai multe pe AntenaSatelor.ro.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025