Cu totii ne-am confruntat cu dureri sau muschi intepeniti. Poate ca ai fortat prea mult la sala si acum ai impresia ca te doare tot corpul. Ori poate ca te-ai lovit la genunchi sau cot si nu ai scapat inca de durere. Sau poate ca ai calcat stramb si ti-ai scrantit glezna.
Ai mai multe optiuni pentru a scapa de aceste dureri. Pastilele pot fi de folos, insa poti reduce inflamatiile prin schimbarea temperaturii in locul afectat.
Intrebarea care se pune este cand folosesti caldura si cand ceva rece?
Fiecare varianta are beneficiul ei, insa au efecte diferite asupra corpului. Folosirea lor la momentul potrivit conteaza foarte mult din punct de vedere al vindecarii.
Caldura favorizeaza circulatia sangelui si relaxarea tesuturilor , iar recele impiedica inflamatia si reduce durerea.
Asadar, iata in ce situatii se folosesc fiecare.
Efectele schimbarii temperaturii asupra corpului
Organismul reactioneaza diferit la diferentele de temperatura. In general gheata si temperaturile scazute pot fi utilizate pe rani mai proaspete de sase saptamani intrucat frigul contracta vasele de sange si reduce durerea. De asemenea, reduce umflaturile si inflamatia si impiedica extinderea vanatailor.
Caldura creste fluxul sanguin, ceea ce ajuta la relaxarea muschilor intepeniti si reduce durerea la incheieturi. Caldura ar trebui folosita in cazul ranilor mai vechi de sase saptamani.
Citeste si: 9 remedii naturale pentru dureri de spate
Cand folosesti gheata/rece
Guta la picioare
Guta este inflamarea incheieturilor din cauza acumularii de acid uric – ceea ce provoaca dureri. Gheata este cea mai buna alegere in acest caz intrucat reduce inflamarea si umflaturile si, in plus, ajuta la scaderea intensitatii durerii.
Tendinita
Tendinita este iritarea tendoanelor ca urmare a unei activitati intense, iar durerea se simte in umeri, cot, genunchi, incheietura si gezna. Si in acest caz, durerea este cauzata de inflamatie asa ca gheata este de folos intrucat o anihileaza si, in acelasi timp, impiedica umflatura sa devina si mai mare.
Luxatie, inainte sa apara umflatura
In cazul accidentarilor noi, gheata este cea mai buna alegere asa ca daca iti luxezi una dintre incheieturi pune gheata pe locul afectat cat de repede poti. In acest fel, inflamatia se va reduce, iar locul nu va fi prea umflat. In plus, va scadea si intensitatea durerii.
Intindere, inainte sa apara umflatura
Intinderile ca si luxatiile pot fi tinute in frau cu gheata, care impiedica intinderea umflaturii. Regula este sa tii gheata pe locul afectat timp de 10 minute, apoi pentru alte zece sa lasi rana in pace si apoi pui din nou gheta.
Dureri de cap
Gheata este o alegere inspirata si pentru reducerea intensitatii durerilor de cap.
Te mai poate interesa: Durere ovare. Ce cauzeaza durerea de ovare si cum se poate trata
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?