Bacalaureat 2018 a fost impartit in doua etape. Astfel, dupa ce in luna februarie s-au desfasurat probele orale, de saptamana viitoare vor incepe probele scrise.
Bacalaureat 2018. Calendar probe scrise – sesiunea iunie
Prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna – Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima proba scrisa – la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – se va desfasura joi, 28 iunie.
Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.
Bacalaureat 2018. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are urmatoarea structura:
10 – 13 iulie: inscrierea candidatilor
27 iulie: inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente
20 august: limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
21 august: limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
23 august: proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa
24 si 27 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
28 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
29-30 august: evaluarea competentelor digitale – proba D
30-31 august: evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala -proba C
1 septembrie: afisarea primelor rezultate (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 5 septembrie: rezolvarea contestatiilor
6 septembrie: afisarea rezultatelor finale.
Calendarul complet al probelor il poti consulta aici
Bacalaureat 2018. Modele de subiecte
Va prezentam mai jos o serie de modele de subiecte la cele mai importante materii de BAC, precum si baremul de corectare pentru acestea.
Limba romana
Limba romana
Matematica
Matematica
Matematica
Matematica
Istorie
Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana
Biologie vegetala si animala
Chimie anorganica
Chimie organica
Economie
Filosofie
Fizica
Fizica
Geografie
Informatica C/C++
Informatica C/C++
Informatica Limbaj Pascal
Informatica Limbaj Pascal
Logica
Psihologie
Sociologie
Subiectele care s-au dat in prima parte a sesiunii de Bacalaureat 2018, la probele din luna februarie, le poti gasi aici.
Bacalaureat 2018. Reguli pentru elevi
In Ordinul Ministrului privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national – 2017, se arata, la Articolul 12, care sunt regulile pe care candidatii trebuie sa le respecte in sala de examen.
Art.12. (1) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop.
(2) Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate la alin. (1) in sala stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop nu vor fi primiti in examen.
(3) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
(4) Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul.
(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.
(6) Candidatii care incalca regulile mentionate la alin. (3), (4) si (5) vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.
(7) Incalcarea regulilor mentionate la alin. (3), (4) si (5) va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati ”eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea in considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.
(8) Inainte de inceperea probelor, asistentii prezinta candidatilor prevederile metodologice legate de organizarea si desfasurarea corecta a examenului de bacalaureat si prevederile alin. (1)-(7) si le solicita sa predea toate eventualele materiale si obiecte care, potrivit reglementarilor in vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise in sala de examen.
(9) Dupa parcurgerea pasilor mentionati la alin. (8), candidatii vor semna un process verbal in care se regasesc prevederile alin. (1)-(7) si mentiunea ca stiu ca nerespectarea regulilor mentionate la alin. (3), (4) si (5) are drept consecinta masurile mentionate la alin. (6) si (7).
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua