Shop
Ultimele 100 de articole

Au inceput inscrierile la gradinite pentru anul de invatamant 2018-2019

07 mai 2018, , Vizualizări: ...
gradinite 2018
Ministerul Educatiei Nationale vine cu informatii pretioase pentru parintii de preșcolari din Romania. Incepand cu data de 7 mai vor incepe reinscrierile pentru copiii ce frecventeaza deja gradinitele, urmand ca din 21 mai sa vina randul micutilor nou-veniti in institutiile de invatamant.
Atentie, incep inscrierile la gradinite pentru anul școlar 2018-2019! Mai exact, din 21 mai cand se vor desfașura inscrierile pentru copiii ce vor intra la grupa mica. De asemenea, in data de 7 mai vor avea loc reinscrierile pentru preșcolarii de grupele mijlocii și mari. Conform declaratiei Ministerului Educatiei, fiecare unitate de invatamant trebuie sa afișeze intervalul orar in care se vor desfașura inscrierile, precum și capacitatea institutiei, numarul de locuri aprobat de planul de școlarizare 2018-2019, dar și criteriile generale și specifice pentru inscriere.
Acte necesare inscrierii in invatamantul preșcolar:
– cerere de inscriere;
– copie a certificatului de naștere al copilului;
– copie a C.I parinte/tutore legal;
– fișa medicala, hotarari judecatorești (unde este cazul);
– adeverinte cu veniturile parintilor sau alte acte ce dovedesc veniturile familiei (pentru gradinitele cu program prelungit și saptamanal).
Dupa depunerea actelor, urmeaza etapa de ocupare a locurilor disponibile, dupa finalizarea procesului de reinscriere. Aceasta se desfașoara descrescator, incepand cu grupa mare (5 ani), grupa mijlocie (4 ani) și grupa mica (3 ani). Important de retinut este faptul ca, in limita locurilor disponibile, pot fi inscriși la gradinita in anul 2018 și copiii cu varsta cuprinsa intre 2-3 ani.
Ministerul Educatiei a declarat ca in situatia in care numarul cererilor depuse depașește numarul locurilor disponibile, se vor folosi criterii de departajare generale, cat și cele specifice. Iata care sunt acestea!
Citeste  mai multe pe Qbebe.ro.

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu