Shop
Ultimele 100 de articole

Anunțul lui Cîmpeanu: în valul 5 școlile vor trece în online. Iată de când

11 ianuarie 2022, , Vizualizări:
Fii responsabil în trafic”

În condițiile în care numărul de infectări crește iar niua tulpină Omicron este mult mai contagioasă, autoritățile anunță care sunt condițiile în care școlile vor trece în online în valul 5. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat de ce anume se va ține cont în valul 5 pentru ca școlile să treacă în online. Astfel, o școală va putea trece la cursuri online numai dacă incidența numărului de cazuri de îmbolnăvire Covid din localitate depășește 3 la mie, iar școala nu are o rată de vaccinare în rândul cadrelor didactice mai mare de 60%. 

Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60%, iar rata de incideneță este de peste 3 la mie atunci începând de lunea viitoare școlile intră în online. Școlile care îndeplinesc două condiții simultan rata de vaccinare mai mică de 60% și funcționează într-o localitate în care rata de incidență este mai mare de 3 la mie. Având în vedere că la nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie și de o updatare a ordinului comun al ministrului Educației și cel al Sănătății cu noile reguli la nivel național și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Este vorba despre toate unitățile de învățământ, școli și grădinițe”, a declarat ministrul Educației. Citește continuarea pe Qbebe:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.