Shop
Ultimele 100 de articole

Anunt oficial! Copiii vor merge la scoala din 14 septembrie. Decizia finala se ia la nivel local. Care sunt criteriile!

05 august 2020, , Vizualizări:
scoala septembrie covid

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat miercuri ca invatamantul preuniversitar va incepe la 14 septembrie 2020, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la scoala. Presedintele a precizat insa ca decizia finala va fi luata la nivel local, in functie de trei scenarii care au fost schitate. „Decizia se descentralizeaza, se tine cont de situatia din localitate, chiar din scoala”, a spus presedintele.

Invatamantul online ramane in continuarea o optiune si vine sa completeze procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot tine fizic. Bucurestiul se incadreaza in scenariul „verde”, la fel ca majoritatea localitatilor din Romania, a precizat presedintele referindu-se la cele trei scenarii (verde, galben, rosu). Numai 50 de localitati din Romania s-ar incadra la scenariul rosu in prezent.

Cele trei scenarii ale autoritatilor

Criteriul de care se tine cont in stabilirea acestor scenarii este numarul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Astfel:

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul scolar, ci se vor actualiza permanent, in functie de situatia epidemiologica locala. Pentru fiecare judet Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va lua decizia privind scenariul. „Decizia daca elevii merg la scoala sau invata online se ia pentru fiecare scoala in parte la nivel de judet, sigur, la propunerea scolii si a Inspectoratului Scolar”, a precizat presedintele.

Reamintim ca scolile si gradinitele au fost inchise incepand din 11 martie 2020.

Foto: Facebook

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.