Alimentele care te feresc de cancer - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alimentele care te feresc de cancer

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Alimentele care te feresc de cancer
Alimentele care te feresc de cancer - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-sjrns

Cand grecul Stamatis Moraitis locuia in Statele Unite, a fost diagnosticat cu cancer la plamani si i s-a spus ca mai are doar noua luni de trait. Avea pe atunci 60 de ani.

Sase luni mai tarziu, cu trei mai aproape de “sfarsit”, Moraitis se simtea din ce in ce mai bine. Se intorsese in Grecia. Dupa 25 de ani, si-a vizitat doctorul din SUA care il diagnosticase cu cancer. In mod ironic, acesta murise. Moraitis insa era mai bine ca niciodata. Astazi are 98 de ani si nici urma de cancer.

Stamatis Moraitis - cancer - grecia- bbc_co_uk
Credit foto: BBC.co.uk

Hrana proaspata si sanatoasa, cheia combaterii cancerului

Care a fost secretul sau? In afara faptului ca s-a inconjurat de toata dragostea si suportul familiei si prietenilor, a facut miscare si a mancat alimente din propria gradina. Stilul de viata grecesc l-a vindecat de cancer, fara chimioterapie, medicamente sau alt fel de tratament.

Dr. Lissa Rankin, de la Whole Health Medicine Institute, confirma faptul ca o dieta bazate pe vegetale, cat mai putine produse de origine animala, si ulei de masline ajuta la mentinerea sanatatii si la prelungirea sperantei de viata. La fel de importanta este si inconjurarea de oameni pozitivi si deschisi.


Cele mai bune alimente contra cancerului la plamani

In timp ce toate legumele si fructele au nutrienti care ajuta organismul sa lupte impotriva celulelor canceroase, sunt unele speciale care sunt de folos in cazul cancerului la plamani.

Potrivit Jurnalului Institutului American de cercetare a Cancerului, persoanele care mananca mere regulat isi micsoreaza cu 60% riscul de a face cancer pulmonar. Alte alimente care au fost legate de prevenirea cancerului la plamani sunt legumele crucifere: napi, varza si broccoli.

De asemenea, uleiul de masline, larg utilizat in dieta mediteraneana, este cunoscut pentru rolul sau in reducerea riscului de cancer, de la cel mamar, la cel de colon. Consumul zilnic de ulei de masline dezactiveaza celulele canceroase.

Vezi documentarul despre Stamatis Moraitis  aici

Sursa: naturalnews.com

Foto

Data articol: 26/09/2021