Shop
Ultimele 100 de articole

Află totul despre Noaptea muzeelor

18 mai 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - noaptea muzeelor

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediție și este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, la care s-au înscris aproximativ 130 de muzee din România – în creștere față de edițiile anterioare. În acest an, Noaptea Muzeelor se va desfășura în noaptea de sâmbătă spre duminică, 19-20 mai.

 

În București vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat în 2011 sau chiar în acest an. Printre acestea amintim: Muzeul de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru Furnică-Minovici”, Muzeul Național al Pompierilor, Universitatea Spiru Haret, Școala Centrală și Biblioteca Naţională a României (World Press Photo România, în colaborare cu Fundaţia Culturală EIDOS), care sărbătoresc pentru prima dată evenimentul, Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, căruia vizitatorii pasionați de domeniul tehnic i-au simțit lipsa la ediția de anul trecut, Arhivele Naționale ale României, Fundația Löwendal sau Centrul Cultural Art Society, aflate la a treia participare, Muzeul Bellu sau Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, care au participat pentru prima dată anul trecut și s-au bucurat de un real succes.

 

Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediții își așteaptă și în acest an publicul: Muzeul Național al Aviaţiei Române, Muzeul de Artă “Vasile Grigore” – pictor și colecționar, Muzeul Municipiului București (atât cu sediul central, cât și cu Observatorul Astronomic și Curtea Veche), Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (sediul central și Anexa MNAC), Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (cu programul “Dimineața Muzeului”).

În plus, ca și la alte ediții, autobuze Noaptea Muzeelor oferite de RATB și Primăria Municipiului București vor parcurge circuitul între muzee.

 

Intră aici pentru a afla Muzeele care participă la Noaptea muzeelor în Bucureşti.

 

Intră aici pentru a afla Muzeele care participă la Noaptea muzeelor în Cluj.

 

Intră aici pentru a afla Muzeele care participă la Noaptea muzeelor în alte localităţi.

 

 

Credit foto: MNAR

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu