Aceste obiceiuri separa oamenii fericiti de cei nefericiti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Aceste obiceiuri separa oamenii fericiti de cei nefericiti

separa oamenii fericiti de cei nefericiti

Exemplul oferit de Deger:

Stiai ca repetarea la nesfarsit in gand a unei dispute te poate face sa scrasnesti dintii si, daca nu te opresti, vei avea dureri de cap? Exista cateva modalitati prin care aceasta situatie poate avea loc:

– Intri pe pilot automat

„Cand ne aflam pe pilot automat pierdem din vedere conditiile de mediu si ne concentram doar pe rezultatele negative, ceea ce ne lasa impresia ca nu avem niciun control asupra starii de fapt”. Acesta este un drum fara iesire, motiv pentru care vei suferi consecintele.

– Apelezi la intelegere pentru a „invita o largire a constientei pentru a deslusi subtilitatile conditiei initiale ce a dus la suferinta sau fericire”.

Acum poti observa scrasnetul dintilor si ceea ce se intampla in mintea ta. Aceasta este cale care iti ofera oportunitatea de a alege. „Pot alege obisnuinta (precum scrasnetul dintilor) care aduce doar suferinta. Ori as putea alege altceva (ma concentrez pe respiratie) si vad daca fericirea poate fi gasita in acest moment”.

Nu rata nici: Vrei o casnicie fericita? Urmeaza aceste 6 ponturi dovedite stiintific

Este posibil sa-ti imbunatatesti viata prin schimbarea modului de gandire

Psihologul Rick Hanson spune: „Atentia este precum lumina si aspiratorul: lumineaza ceea ce ne intereseaza si apoi aspira totul in creier”.

Articolul lui Paul Deger se concentreaza pe un singur aspect al atentiei – folosirea constientei pentru a elimina suferinta – in special cea care vine din concentrarea pe rezultatele negative ale unei situatii.

Insa atentia/concentrarea nu se opresc aici.

Cercetarile au aratat ca practicile contemplative, precum meditatia pot, la propriu, schimba creierul. Creierul nostru se schimba odata cu experienta si oamenii devin mai buni odata cu practicarea unei anumite activitati. Legaturile neuronale devin mai puternice, iar odata cu trecerea timpului devin automate si activitatile respective sunt facute fara nici cel mai mic efort. Cea mai buna modalitate de schimbare a creierului este comportamentul si nu meditatia.

Sursa: mindbodygreen.com

Photo by Andre Furtado from Pexels

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/09/2021