Cele mai bune alimente sunt cele care provin din surse sigure sau pe cât posibil verificabile. Nu uita că atunci când faci cumpărături vânzătorul ar trebui să îți pună la dispoziție actele de certificare a calității si a provenienței produselor pe care le comercializează.
1. Un ambalaj poate fi atractiv și poate ascunde un produs de proastă calitate, foarte chimizat și procesat, iar uneori, o simplă coală de hârtie poate înveli delicatese proaspete.
2. Carnea și peștele trebuie să provină din surse verificate, să aibă toate documentele de calitate verificate de către vânzător.
3. Produsele proaspete au un miros plăcut, nu sunt lipicioase și nu au bule de lichid pe suprafața lor.
4. Peștii proaspeți au ochii lucioși și pielea strălucitoare, în timp ce peștele vechi capătă o culoare mătuită a globilor oculari, este lipicios și răspândește un miros neplăcut.
5. Lactatele și brânzeturile trebuie să aibă o culoare plăcută, nealterată, să se găsească în containere care nu bombează (semn al procesului de fermentare) și să aiba un conținut decent de grăsime pentru produsul respectiv.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro