8 produse toxice pe care sa nu le aduci acasa si alternativele lor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 produse toxice pe care sa nu le aduci acasa si alternativele lor

produse toxice - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - house-163526

Substantele de curatenie contin, adesea, clor si amoniac

Acestea pot elibera vapori toxici care sa duca la boli respiratorii. Ar trebui sa fii constient de faptul ca sunt cu atat mai toxice cu cat sunt mai eficace in curatenie. In acelasi timp insa, multe produse facute in casa pe baza de otet si bicarbonat de sodiu isi fac treaba la fel de bine. De asemenea, este bine de stiut ca nu iti trebuie un produs special pentru fiecare sarcina in parte.

Produsele de improspatat aerul

Contin unele substante chimice precum ftalatii cunoscuti pentru problemele hormonale pe care le genereaza, precum cele reproductive ori malformatii congenitale la nastere. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca are in componenta si ingrediente nedefinite prea bine precum: „conservanti”, „parfum”. Si nu, cuvantul „natural” nu inseamna nimic cand este vorba despre „mirosuri”. Incearca mai bine sa cumperi cateva plante de apartament, ca de exemplu iasomie.

Te mai poate interesa si: 7 lucruri si produse care fac rau creierului si starii tale de dispozitie

Repelent impotriva moliilor

Cu atatea solutii naturale la dispozitie precum cele de levantica, menta, rozmarinul ori cuisoarele nu ai niciun motiv sa apelezi la substante chimice. Nu doar ca aroma acestora iti va aduce aminte de modul in care miroseau hainele bunicii tale, insa nici nu contin substante toxice care sa cauzeze ameteala, dureri de cap ori greturi.

Balsam de rufe

Multe dintre aceste produse contin, ei da, substante chimice cu potential toxice. Iar unele dintre acestea pot cauza iritatii si mancarimi ale pielii, probleme respiratorii, ameteala, dureri de cap si chiar si stari de voma. Baga in masina de spalat alaturi de rufe un pulover vechi din lana (sau bucati de lana) pentru a preveni mototolirea hainelor.

Sursa: expandedconsciousness.com

Imagine de Larisa Koshkina de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 19/01/2021