Chiar daca stransul mainii este un gest extrem de popular pe glob, nu toata lumea intelege prea bine semnificatia acestuia. Potrivit unui sondaj de opinie, 70% dintre oameni nu sunt convinsi ca strang mana asa cum trebuie. O astfel de stare de fapt este de speriat dat fiind faptul ca stransul mainii este „unul dintre cele mai importante elemente in formarea unei prime impresii”, potrinit psihologului de la Universitatea Manchester, Geoffrey Beattie.
„Stransul mainii dezvaluie aspecte alte personalitatii celui care saluta. Spre exemplu, o strangere de mana moale poate indica insecuritate, in vreme ce una foarte rapida poate sugera aroganta”, a declarat Beattie pentru Daily Mail.
Te mai poate intesera: 6 pași să descifrezi limbajul trupului
Unul dintre cele mai fascinante studii despre acest subiect ii apartine psihologului William Chaplin.
Cercetarea, realizata in 2001, la care au participat 122 de studenti a aratat ca modul in care o persoana strage maine ii tradeaza tipul de personalitate. Spre exemplu, oamenii extrovertiti strang mana cu fermitate, in vreme ce introvertiti procedeaza exact invers.
„Daca vrei sa faci o impresie buna ar trebui sa stragi mana cu fermitate. Am descoperit ca barbatii, in general, au o strangere mai ferma decat femeile, insa am descoperit si ca femeile care poseda o strangere de mana ferma sunt evaluate pozitiv la fel cum sunt si barbatii”, sustine Chaplin.
Insa o strangere de mana corespunzatoare nu inseamna dominanta ci este un semn al sinceritatii.
Iata ce spune scriitorul Tom Chiarella in Esquire despre acest subiect:
„Pe strada, in hol indreapta umeri spre oamenii cu care te-ai intalnit. Strange mana intr-o maniera in care sa conteze – mentine contactul vizual, o strangere ferma cu cotul in pozitia corespunzatoare. Nu bate cuba decat daca partenerul de intalnire insista sa faceti asta. Zambeste. Daca nu poti zambi, nu poti fi placut”.
Sursa: businessinsider.com
foto: depositphotos.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!